Σύσκεψη για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο και το βρεφικό γάλα.

Νέα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ειδική πρόνοια λαμβάνεται δε για το βρεφικό γάλα, καθώς ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις αυξήσεις αδικαιολόγητες.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παρεμβάσεις για τις καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου βασικών αγαθών, περιορίζοντας τις εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή.

Το μέτρο αυτό θα αφορά καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά.

Για το βρεφικό γάλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά για την Ευρώπη επίπεδα, όπως τόνισε. “Σκοπός μας είναι να διορθώσουμε κατεστημένες στρεβλές πρακτικές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι απασχολεί την κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει θεσπίσει από το 2019 ένα εφάπαξ βοήθημα σε δύο δόσεις ύψους 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι στη μάχη κατά της ακρίβειας η κυβέρνηση αξιοποιεί διαρκώς νέα εργαλεία “μέχρι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός”.

Υποστήριξε ότι η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση να κατανοήσει καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς. Τόνισε ότι τα νέα μέτρα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, που όπως είπε έχουν γίνει εντονότερες λόγω της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και υπογράμμισε: “Είναι απαράδεκτο προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται ακριβότερα στη χώρα μας”.

Σημειώνεται πως η αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων θα γίνει από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, το μεσημέρι (12:00).

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial