Συζητήσεις και για θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες περισσότερες από 150 θέσεις στάθμευσης ετοιμάζονται να δημιουργηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα σε χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης. Η κίνηση έχει ως στόχο να δώσει χείρα βοηθείας στους οδηγούς που ταλαιπωρούνται καθημερινά, αλλά και να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, η οποία τους τελευταίους μήνες «ματώνει» λόγω των εργασιών του εναέριου αυτοκινητόδρομου «Flyover».

Τρία τα διαθέσιμα πάρκινγκ του ΟΛΘ μέχρι σήμερα.

Εντός του Λιμένα της Θεσσαλονίκης λειτουργούν δύο εμπορικά Parking:
το P1, έναντι του Επιβατικού Σταθμού, διαθέτει 245 θέσεις και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Η είσοδος του χώρου στάθμευσης βρίσκεται στην οδό Αξιού, σε απόσταση 50 μέτρων από την Κεντρική Πύλη του Λιμένα και
το P2, δίπλα στην πύλη Νo 6, διαθέτει 350 θέσεις και λειτουργεί επίσης σε 24ωρη βάση, με είσοδο από την οδό Κουντουριώτου.

Η ΟΛΘ Α.Ε. διαθέτει συνολικά στα δύο parking 595 θέσεις στάθμευσης. Πλέον αυτών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση συναλλασσόμενων με τον Λιμένα (εκτελωνιστών, ναυτικών πρακτόρων, κα), η ΟΛΘ Α.Ε. διαθέτει 500 κάρτες στάθμευσης -εκτός των P1 και P2-, σε σημεία που επιτρέπεται η στάθμευση εντός του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Η τιμολογιακή πολιτική για τα παραπάνω πάρκινγκ είναι η εξής: δωρεάν για τα πρώτα 15 λεπτά και από 2€ η 1η ώρα (μέγιστη ωριαία χρέωση), με κλιμακωτή χρέωση για τις επόμενες ώρες (0,50€ ελάχιστη ωριαία χρέωση), ανάλογα την ημέρα και την ώρα (Ημερήσιο & Βραδινό τιμολόγιο).

Ακόμη στη διαχείριση του ΟΛΘ βρίσκεται και ένα μικρότερο πάρκινγκ απέναντι από το Mediterranean hotel στην οδό Σαλαμίνος το οποίο διαθέτει 60 με 70 θέσεις στάθμευσης. Μάλιστα πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως για το υπάρχον πάρκινγκ γίνονται συζητήσεις, ώστε να αποκτήσει θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων συμβάλλοντας στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της βιώσιμης κινητικότητας.

Τελος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αιτημάτων που βρίσκονται σε αναμονή για απόκτηση μηνιαίας θέσης στάθμευσης στους παραπάνω χώρους ξεπερνά τα 300.

Μηνιαία στάθμευση: ελάχιστη χρέωση 100€, μέγιστη χρέωση 180€.

Πηγή: thessnews.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial