Ένας από τους πρώτους επιβάτες του μετρό Θεσσαλονίκης είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς επιβιβάστηκε σε δοκιμαστικό δρομολόγιο του συρμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την προεκλογική ομιλία ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης το αμαξοστάσιο της Πυλαίας… με το μετρό.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στην αφετηρία της γραμμής του μετρό, στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και έφτασε μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Εκεί, έκανε επιθεώρηση στο κέντρο ελέγχου του μετρό.

Όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2024.

Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη” είπε ο πρωθυπουργός μόλις αποβιβάστηκε από το τρένο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο.

“Περάσαμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου”

Διανύσαμε όλη τη γραμμή του μετρό. Όσοι είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν μαζί μου διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της” ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, τόνισε ξανά ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο σύγχρονο της Ευρώπης και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι “θα προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά” της πόλης.

Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών για τους Θεσσαλονικείς γίνεται πράξη” σημείωσε για το έργο του μετρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι εργάστηκαν για την κατασκευή του.

Περάσαμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά τη δοκιμαστική του λειτουργία” συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η Αττικό Μετρό θα μετονομαστεί σε “Ελληνικό Μετρό”, μιας που το έργο έρχεται και στη Θεσσαλονίκη. “Η Θεσσαλονίκη παίρνει το μετρό που της αξίζει” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σε λίγο να επισκεφθεί τον σταθμό Βενιζέλου, προκειμένου “να διαπιστώσουμε με πόσο μεγάλη προσοχή γίνεται η τοποθέτηση των πολύ σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, έτσι ώστε να κάνουμε πραγματικά πράξη το μετρό Θεσσαλονίκης και να μην είναι απλά ένα σημαντικό μεταφορικό μέσο, αλλά και ένα ζωντανό μουσείο, ένα μοναδικό μετρό στον κόσμο” όπως τόνισε κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial