Σήμερα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής» ενώ το «Καλάθι των νονών» θα μπει στη δεύτερη εβδομάδα με αυξημένο των αριθμό των επιχειρήσεων παιχνιδιών που συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξη, Άδωνι Γεωργιάδη, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι έτοιμες και το «καλάθι» που θα ισχύσει την περίοδο του Πάσχα θα είναι ενισχυμένο και με αρνί και κατσίκι τελικά, όπως επίσης και με τσουρέκι και σοκολατένιο αβγό.

«Κάναμε πολύ μεγάλη συζήτηση και με αρκετούς παραγωγούς αλλά και με τα σούπερ μάρκετ, για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι, το οποίο έχει πρωτόλεια αύξηση σε σχέση με πέρσι». Ο στόχος όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι η τιμή του αρνιού «να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», επισημαίνοντας ωστόσο τη μικρή παραγωγή που υπάρχει φέτος αλλά και τις μεγάλες εξαγωγές που έγιναν για το Πάσχα των Καθολικών.

Περισσότερες επιχειρήσεις στο «καλάθι των νονών»

Σε ό,τι αφορά το «καλάθι των νονών» που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα με 29 αλυσίδες, ήδη έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό φτάνοντας τις 34.

Τα συνολικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στις λίστες ξεπερνούν τους 1.500 κωδικούς, μεταξύ των οποίων παιχνίδια, λαμπάδες και σοκολατοειδή.

Υπενθυμίζεται ότι στο «Καλάθι των νονών» συμμετέχουν υποχρεωτικά αλυσίδες με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 και εθελοντικά όσες μικρότερες επιθυμούν ενώ θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial