Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της καταπάτησης των κοινόχρηστων χώρων

Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της καταπάτησης των κοινόχρηστων χώρων. Ήδη, ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης έχει ξεκινήσει έναν κύκλο διαβούλευσης με εκπροσώπους της αγοράς και του κλάδου της εστίασης, ενώ έχει κάνει συνάντηση και με αντιπροσωπεία του δραστήριου Συλλόγου Κατοίκων Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωσή του στη «ΜτΚ» ο κ. Αγγελούδης αναφέρει: «Στην πόλη υπάρχει μία γενικευμένη ασυδοσία όσον αφορά τον δημόσιο χώρο. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορώ να μείνω απαθής. Πιστεύω σε αυτό που πολύ πετυχημένα είπε ο Θεσσαλονικιός Διονύσης Σαββόπουλος με τα ‘τραπεζάκια έξω’. Η πόλη έχει ανάγκη να αναδεικνύεται και να αξιοποιείται ο δημόσιος χώρος της. Όχι όμως σε βάρος των πεζών, των κατοίκων και κυρίως των ΑμεΑ.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να θίξουμε την επιχειρηματικότητα. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους. Όχι όμως σε σημείο να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε στην πόλη.

Πριν να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του δημόσιου χώρου, θα κάνουμε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των ανθρώπων της αγοράς και Συλλόγων. Θα ακούσουμε τις παρατηρήσεις τους, θα προσπαθήσουμε κάποιες λογικές να τις ενσωματώσουμε στις κανονιστικές διατάξεις. Είμαστε υπέρ της συναίνεσης, της συνεννόησης και της συνεργασίας. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση του δημόσιου χώρου και την ασυδοσία. Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ισονομία. Βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και ελεύθερος και λειτουργικός δημόσιος χώρος».

*Δημοσιεύθηκε στη “ΜτΚ” στις 21.01.2024

Πηγή: makthess.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial