Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου στοιχεία για το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar, που σχεδόν κολυμπάει για να εξυπηρετήσει πελάτες πάνω σε θαλάσσια πλατφόρμα, κατασκευή, που, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είναι παράνομη.

Πάντως, σύμφωνα με το ertnews.gr, οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε με τις συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοι του εξέδωσαν ανακοίνωση τονίζοντας ότι ο ντόρος που έχει προκληθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε” τόνισαν.

Το Λιμενικό Σώμα, μετά από έλεγχο, επέβαλλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου με αφορμή τις ξύλινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί οι ξαπλώστρες των πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου. Είχαν σχηματιστεί δικογραφίες μετά την επιβολή διοικητικών προστίμων με το δεύτερο να διπλασιάζεται σε ύψος.

«Η επιθεώρηση εργασίας έκανε ενδελεχή έλεγχο στην επιχείρηση και δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση, η συγκεκριμένη εικόνα που είδαμε έγινε με τη συναίνεση του εργαζόμενου που το έκανε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. Θα ζητήσω να συναντήσω τους υπευθύνους των εργαζομένων του συλλόγου τους για να δούμε για να δούμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόσο ο σερβιτόρος όσο και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αυτό αποφέρει γενναιόδωρα φιλοδωρήματα στους εργαζομένους.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη καταγγελία έφτασε στο εργατικό κέντρο της Ρόδου. Σερβιτόρος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από μπράβους επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει την επιχείρηση που εργαζόταν και να πάει σε άλλο εργοδότη.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial