Συζητείται σήμερα στη Βουλή η πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται πως είναι επιβεβλημένη η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών.

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν τη Δευτέρα (13/11), στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η Ολομέλεια θα καθορίσει τον χρόνο έναρξης της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και τη λήξη του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης.

Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς θα στηριχθεί από τη Ν.Δ. και την Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και για την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην πρόταση που κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέρεται πως «είναι επιβεβλημένη η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή για να διερευνηθούν όλες οι πλευρές που σχετίζονται με το έγκλημα των Τεμπών, σε συνδυασμό και με την παράλληλη διερεύνηση από την ποινική Δικαιοσύνη καθώς και τη μήνυση που έχει υποβληθεί από τους συγγενείς των θυμάτων, στην οποία περιέχονται σημαντικά στοιχεία».

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για το ίδιο ζήτημα.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial