Με παρέμβαση του γραφείου πρωθυπουργού καλύπτονται οι ανάγκες θέρμανσης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Άμεση ανταπόκριση είχε η έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Πέρα από τους τοπικούς φορείς που κινητοποιήθηκαν άμεσα και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των ανθρώπων του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, κινητοποιήθηκε ακόμη και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις πριν από δύο μέρες, το Παιδικό Χωριό, αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, πρόβλημα στη δυνατότητα να καλύψει με θέρμανση και τα 8 σπίτια στα οποία διαμένουν 38 ανήλικα παιδιά. Στην ίδια ανακοίνωση δε εκφραζόταν έντονος προβληματισμός σχετικά με το κατα πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της στέγης φιλοξενίας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με τον κίνδυνο της επ’ αόριστον αναστολής των υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργικού γραφείου, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα στηρίξουν άμεσα το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου καλύπτοντας τις ανάγκες για πετρέλαιο θέρμανσης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της δομής κ. Ίσαρη, υπογραμμίστηκε ότι ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα και στο ενδεχόμενο που χρειαστεί, το πρωθυπουργικό γραφείο θα συνδράμει έτσι ώστε να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Επίσης, οι ίδιες πηγές ενημερώνουν ότι υπήρξε μέριμνα έτσι ώστε να διατεθούν τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης ενώ δρομολογούνται διαδικασίες για έκτακτη επιχορήγηση το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη χτες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, διέθεσε έναν τόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη δομή, ενώ τόνισε πως είναι σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση του ζητήματος της μειωμένης χρηματοδότησης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Παράλληλα, κι άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να ενισχύσουν τη δομή, όπως και αρκετοί ιδιώτες και πολίτες.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial