Ποια αλυσίδα επεκτείνεται, ποια μετακινείται, ποια έρχεται και ποια καταστήματα ανακαινίζονται – Όλα τα νέα για το retail στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σε πεδίο δόξης λαμπρό εξελίσσεται για το λιανεμπόριο η αγαπημένη επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και καταναλωτών, οδός Τσιμισκή.

Από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ο πιο δημοφιλής εμπορικός δρόμος της Θεσσαλονίκης είναι… ετοιμοπόλεμος για τις ανακατατάξεις που έρχονται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Inditex, καθώς το πλέον αγαπητό σήμα, η Zara, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επεκτείνεται και αποκτά στην καρδιά της Τσιμισκή ένα mega κατάστημα, ενώ δυο καταστήματα των έτερων σημάτων του, Bershka και Stradivarius ανακαινίζονται. Την ίδια ώρα η αγγλική αλυσίδα Marks and Spencer, μετακινείται σε έτερο σημείο της οδού  Τσιμισκή στο πολυώροφο κτήριο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το πολυκατάστημα Κανελλόπουλος, στο νούμερο 55, ενώ η ιταλική αλυσίδα καλλυντικών Kiko Milano αποκτά παρουσία σε κατάστημα στο νούμερο 52, όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε κατάστημα της ελβετικής αλυσίδας Tally Weijl.

Όπως λένε εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων που ασχολούνται με το retail, η φετινή χρόνια αναμένεται να είναι χρονιά ανακατατάξεων, επανατοποθέτησης στον ίδιο δρόμο αλλά σε διαφορετικό σημείο, εισόδου νέων παικτών, συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων αλλά και σταθεροποίησης των μισθωμάτων.

Όπως εκτιμούν εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων της Θεσσαλονίκης, το 2024 αναμένεται να φέρει μια σειρά αλλαγών, με την οδό Τσιμισκή να αποτελεί τον πλέον ελκυστικό δρόμο, για επενδυτές αλλά και καταναλωτές, ο οποίος θα κυριαρχήσει για μια ακόμη φορά στο μοίρασμα της… τράπουλας, καθώς αποτελεί τη μόνιμη αγαπημένη εμπορική αρτηρία μικρών, αλλά κυρίως μεγάλων brands.

Η περίπτωση της Zara

Ο κολοσσός του fast fashion, Zara ετοιμάζει μία κίνηση – ματ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που δεν αποκλείεται να ταρακουνήσει τους αντιπάλους της. Το κατάστημα της ισπανικής αλυσίδας που βρίσκεται στην Τσιμισκή 45, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να επεκταθεί στο κατάστημα που μέχρι πρότινος λειτουργούσε η αλυσίδα Marks and Spencer στο ίδιο νούμερο. Τα δυο καταστήματα  βρίσκονται στο ισόγειο πολυώροφης οικοδομής.

Το νέο mega-κατάστημα της ισπανικής αλυσίδας – πέρυσι συμπλήρωσε 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα – το οποίο θα προκύψει από τη συνένωση των δυο καταστημάτων, θα αναπτύσσεται σε 3.500 τμ, θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο αλλά και πρώτο και δεύτερο όροφο από την πλευρά που στέγαζε μέχρι πρότινος την αγγλική αλυσίδα.

Στο κατάστημα θα λειτουργούν γυναικείο, ανδρικό και παιδικό τμήμα. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εγχειρήματος η έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος τοποθετείται στα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και στις αρχές του 2025.   

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική αγορά αποτελεί μία από τις δέκα μεγαλύτερες αγορές του ομίλου Inditex σε πραγματικά νούμερα πωλήσεων και Νο2, πίσω από  την Ισπανία, σε κατά κεφαλήν δαπάνες για την αγορά προϊόντων Zara αλλά και των υπολοίπων σημάτων του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διαδικασία ανακαίνισης βρίσκονται δυο άλλα καταστήματα του ισπανικού γίγαντα του retail, που φιλοξενούν τα νεανικά σήματα Bershka και Stradivarius επί της οδού Τσιμισκή. Στις προθήκες, μάλιστα, του πρώτου, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 14/03.

Η Marks and Spencer αλλάζει σημείο

Προ ημερών η αγγλική αλυσίδα, που έχει φανατικούς φίλους, τοποθέτησε στις προθήκες της αφίσες που αναφέρουν πως μετακινείται σε άλλο σημείο της οδού Τσιμισκή. Συγκεκριμένα αναφέρει «Το κατάστημα μας μεταφέρεται…Ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα σε νέα διεύθυνση στην οδό Τσιμισκή θα ανοίξει σύντομα!».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το νέο σημείο αναμένεται να είναι το κτήριο στην Τσιμισκή 55, όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε κατάστημα Υφαντίδης και το πολυκατάστημα Κανελλόπουλος που μεταφέρθηκε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς στο έτερο κατάστημα του, στο νούμερο 77 της οδούς. Το εν λόγω πολυώροφο κατάστημα εκτείνεται σε 2.000 τμ.  

Η Kiko Milano αποκτά κατάστημα

Στο νούμερο 52 της οδού Τσιμισκή αποκτά σύντομα παρουσία η ιταλική αλυσίδα καλλυντικών  Kiko Milano, που σήμερα διαθέτει παρουσία σε εμπορικά  κέντρα και συγκεκριμένα εντός του Νotos στη  Στοά Χιρς,  στο Mediterranean Cosmos και στο One Salonica . Όπως αναφέρεται σε αφίσα που τοποθετήθηκε, χθες, στις προθήκες του καταστήματος αναζητά εργαζόμενους για να επανδρώσει το νέο κατάστημα, ενώ αναφέρεται και mail, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους.

Πηγή:voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial