Δεν έχει ζητηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην αποκομιδή των απορριμμάτων τις βραδινές ώρες

Με τις εργασίες του Fly Over να βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες και τους πολίτες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη, το μόνο μέτρο που εφαρμόζεται προς το παρόν, από αυτά τα οποία αποφασίστηκαν από το Συντονιστικό Όργανο, είναι η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στους κεντρικούς άξονες. Χιλιάδες είναι οι οδηγοί, οι οποίοι έχουν δει ένα από τα ροζ χαρτάκια των τροχονόμων στο παρμπρίζ του οχήματός τους για παράνομη στάθμευση.

Με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται δυναμική από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των υπολοίπων μέτρων που αποφάσισε στις συνεδριάσεις του το Συντονιστικό Όργανο που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Ένα από αυτά ήταν και η αποκομιδή των σκουπιδιών βραδινές ώρες, μέτρο το οποίο είναι άγνωστο κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί.

Μέχρι στιγμής πάντως τα απορριμματοφόρα προχωρούν κανονικά στην αποκομιδή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Ιακώβου στη Voria.gr προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί είτε από το Συντονιστικό είτε από κάποιον αρμόδιο φορέα που εξετάζει τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις εργασίες του Fly Over, να γίνει αλλαγή των ωραρίων της αποκομιδής.

Εκτίμησε μάλιστα ότι θα υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και πως αναμένεται να παρουσιαστεί ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά η αποκομιδή των σκουπιδιών. «Για την βραδινή αποκομιδή απαιτείται περισσότερος στόλος και δεν γίνεται όλα τα οχήματα να βγαίνουν μόνο βράδυ», σημείωσε. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Ιακώβου, ακόμα και αν γίνει νέος σχεδιασμός για την αποκομιδή στους κεντρικούς άξονες, θα χρειαστούν περισσότερα απορριμματοφόρα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου, ο δήμος θα χρειαζόταν και επιπλέον χρήματα για τους περισσότερους εργαζόμενους, οι οποίοι θα καλούνται να δουλεύουν κατά τις βραδινές ώρες.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial