Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από εβδομήντα χρόνια για να γίνει μια νέα πεζογέφυρα του ΟΣΕ στην περιοχή των Αμπελοκήπων, που θα αντικαταστήσει την ήδη υπάρχουσα, η οποία είναι οξειδωμένη, σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και διάλυσης. 

Οι εργασίες κατασκευής της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα ημέρες, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και εργαζομένων που σήμερα είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν την παλιά (70 και πλέον ετών). Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν λίγες οι φορές που χαρακτήριζαν την παλιά μεταλλική πεζογέφυρα, που ενώνει τους Αμπελόκηπους με τη Μοναστηρίου και που διέρχεται πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ως παγίδα θανάτου.  

Είχαν προηγηθεί πολυετείς αγώνες από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Τόσο με επιστολές του όσο και με επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία, ενημέρωνε τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την κατάσταση της μεταλλικής πεζογέφυρας.

Η νέα μεταλλική πεζογέφυρα μήκους 91 μέτρων με ανελκυστήρες

Η νέα μεταλλική πεζογέφυρα, μήκους 91 μέτρων πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, θα έχει κλιμακοστάσια από οπλισμένο σκυρόδεμα. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, ποδηλάτων κλπ, στα δύο άκρα της.

Σύμφωνα με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, το διάστημα που θα πραγματοποιούνται οι εργασίες θα είναι σε χρήση η παλιά πεζογέφυρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών και αφού δοθεί σε χρήση η νέα, η παλιά θα αποξηλωθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ είχε ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή της νέας πεζογέφυρας τον Απρίλιο του 2022. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 12 μήνες.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial