Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για κάθε πόλη, καθώς οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα ηγηθούν της τοπικής κοινότητας και θα αναλάβουν την ανάπτυξη και τη διαχείρισή της. Έτσι, και στη Θεσσαλονίκη, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, οι δημοτικές εκλογές προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της πόλης.

Στις εκλογές αυτές, οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορους υποψηφίους, οι οποίοι εκπροσωπούν διάφορα πολιτικά κόμματα και κινήματα.

Οι υποψήφιοι για την θέση του δημάρχου της πόλης παρουσιάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις και προτάσεις για το μέλλον της πόλης. Μερικοί εστιάζουν στην οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ άλλοι δίνουν έμφαση στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και την αναβάθμιση της υποδομής. Επίσης, υπάρχουν υποψήφιοι που εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης.

Και αφού ολοκληρώθηκαν οι εκλογές με μεγάλο νικήτή την Νέα Δημοκρατία, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης τρέχουν την δική τους κούρσα για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ήδη οι πρώτοι δρομείς άρχισαν να ξεχωρίζουν, αν και είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις.

Ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ως εκ νέου υποψήφιος καλείται να υπερασπιστεί την θητεία του, που για πολλούς όμως ήταν προβληματική αφού δεν κατάφερε να αγγίξει τα μεγάλα προβλήματα ης πόλης που είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η εξωστρέφεια της πόλης που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα έτη. Ο ίδιος έχει ήδη συντάξει μια ομάδα υποψηφίων με παλιά και νέα στελέχη και βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο στην διαδικασία στελέχωσης του συνδυασμού του «Ναι στην Θεσσαλονίκη», και ως εν ενεργεία δήμαρχος προχωράει με σημαντική δυναμική.

Ο Γιώργος Ορφανός θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά την Δημαρχία, αφού στις εκλογές του 2019 έχασε από τον κ.Ζέρβα την συμμετοχή του στην Β’ Κυριακή. Ο κ. Ορφανός εκφράζει τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αφού προέρχεται από αυτήν. Τέλη Ιουνίου ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα με μία συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε και ήδη βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τοπικά στελέχη και ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια του και τον συνδυασμό του «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον».

Ο Σπύρος Πέγκας, ανακοίνωσε από τον Ιανουάριο την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την θητεία Ζέρβα. Υποστηριζόμενος από προοδευτικές δυνάμεις της πόλης αποτελεί τον κύριο εκφραστή του κεντρώου και προοδευτικού τόξου της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Πέγκας ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού επί θητείας Μπουτάρη και έχει ήδη ανακοινώσει υποψηφίους και συνεχίζει να καταρτίζει το ψηφοδέλτιό του συνδυασμού του «Θεσσαλονίκη για Όλους». Σημαντική είναι η επίσημη στήριξη που του έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, και ακόμη πολλά μέλη της κοινωνίας των πολιτών που έχουν ταχθεί υπέρ του εκφράζοντας και αυτοί την ανάγκη για μία προοδευτική αλλαγή για την πόλη. Ο ίδιος έχει οργανώσει και συνεχίζει να οργανώνει θεματικές εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία, με σκοπό την τελική διαμόρφωση του προγράμματός του.

Ο Στέλιος Αγγελούδης από τον Φεβρουάριο επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέσα από μία εκδήλωση στο Ολύμπιον. Έχει ήδη ανακοινώσει πολλούς υποψηφίους του συνδυασμού του «Ομάδα για την Θεσσαλονίκη» και προχωράει σε συναντήσεις και εκδηλώσεις. Πολλά μέλη του συνδυασμού του προέρχονται από παλαιά κομματικά στελέχη της πόλης ενώ και ο ίδιος έχει υπηρετήσει σε δημόσιους οργανισμούς σε θέσεις ευθύνης τις περασμένες δεκαετίες.

Ο Άκης Σακισλόγλου από τον Μάιο έχει ανακοινώσει τον συνδυασμό του Κίνηση για τη Θεσσαλονίκη 2310, ενώ δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοίνωση υποψηφίων. Εκφράζει τον προοδευτικό χώρο και υπάρχουν έντονες συζητήσεις και διαβουλεύσεις για ένα κοινό μέτωπο συνδυασμού με προοδευτικό πρόσημο σε συνεργασία με τον κ.Πέγκα, τους Οικολόγους και άλλες προοδευτικές δυνάμεις της πόλης.

Ο Δρόσσος Τσαβλής, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην μέλος της παράταξης Ζέρβα ανακοίνωσε το όνομα της κίνησης του “Όλοι Εμείς” και την υποψηφιότητα του δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μένει να δούμε τις ευρύτερες συνεργασίες που θα επιτευχθούν δεδομένων των αρκετών υποψηφιοτήτων που υπάρχουν, αφού με βάση τον νέο εκλογικό νόμο υπάρχει πλαφόν για την είσοδο μιας παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial