Τιμώμενο πρόσωπο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Χθες βράδυ πλήθος κόσμου την αποθέωσε

Το κόκκινο χαλί είχε στρωθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, μέχρι το ύψος του ημικυκλικού δρόμου πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ένα πολυτελές αυτοκίνητο σταματά στο σημείο, η πόρτα πίσω από τον οδηγό ανοίγει ακριβώς στην αρχή του κόκκινου χαλιού και αποβιβάζεται η πολυαναμενόμενη Ιταλίδα σταρ.

Έξω από το Ολύμπιον είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, που την υποδέχθηκε θερμά.

Εν μέσω επιφωνημάτων, φλας και εκφράσεων λατρείας, η Μόνικα Μπελούτσι περπατά, χαιρετά ευγενικά τον κόσμο και στέλνει ένα φιλί στον αέρα.

monica-bellucci-thessaloniki4.jpg

Στην αίθουσα του Ολύμπιον έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους όσοι έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για την sold out προβολή της ταινίας “Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις” των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα και με την άφιξή της ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την υποδέχεται και καλεί στη σκηνή τον Γιάννη Δημολίτσα.

monica-bellucci-thessaloniki3.jpg

“Αυτό που θα δούμε σήμερα, σίγουρα δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ για την Μόνικα Μπελούτσι, τη Μόνικα αν θέλετε, η οποία ενσαρκώνει τη Μαρία, μέσα από τα γράμματα της”, εξήγησε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια “σύστησε” στο κοινό τους υπόλοιπους συντελεστές και τέλος, “ήρθε η στιγμή που όλοι περιμένατε”, όπως είπε ο κ. Ανδρεαδάκης.

“Η Ελλάδα είναι βαθιά στην καρδιά μου”

Η εκθαμβωτική Μόνικα Μπελούτσι ανέβηκε στη σκηνή του Ολύμπιον. “Δεν θέλω να πω πολλά για την ταινία, θα την ανακαλύψετε μόνοι σας. Όπως όλοι ξέρετε, η Ελλάδα είναι βαθιά, βαθιά, βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πολύ”, ήταν τα λίγα λόγια που είπε. 

Θα μιλήσει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους

Άλλωστε, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Ιταλίδα σταρ και διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς και γοητείας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12:00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στο Λιμάνι, με την είσοδο να επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, απόψε το βράδυ, θα βρίσκεται και πάλι στον Ολύμπιον με αφορμή την προβολή της ταινίας “Μαλένα”, η αξέχαστη Μαλένα (2000) του Τζουζέπε Τορνατόρε, μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Μόνικα Μπελούτσι θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά.

Η προβολή της ταινίας που ακολούθησε, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial