Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το χρώμα του με αφορμή κάποια παγκόσμια ημέρα

Πράσινος «βάφτηκε» χθες (16/11) ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος, που έχει καθιερωθεί κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Στόχος, προφανώς, πίσω από την κίνηση να γίνει «πράσινος» ο Λευκός Πύργος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την κακοήθεια, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το χρώμα του με αφορμή κάποια παγκόσμια ημέρα.

Άξιο αναφοράς σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος καθιερώθηκε το 2013 και διοργανώνεται κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του World Pancreatic Cancer Coalition (Παγκόσμια Ένωση Παγκρεατικού Καρκίνου) , για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον καρκίνο του παγκρέατος, έναν από τους πιο επιθετικούς και θανατηφόρους καρκίνους.

Της παγκόσμιας προσπάθειας ηγούνται 95 ενώσεις ασθενών από 35 χώρες. Ανάμεσά τους, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ) και η Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ – ΚΑΠΕΣ) από την Ελλάδα και ο Παγκύπριος Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) από την Κύπρο.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial