Σε «βαθύ κόκκινο» είναι από σήμερα στις 6:00 το πρωί η Θεσσαλονίκη, και θα παραμείνει σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown τουλάχιστον μέχρι και τις 16 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, από σήμερα δεν λειτουργεί το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Από νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι εντατικοί, ιδίως στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη κινητικότητα.

Με κατεβασμένα ρολά είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα, με τους επιχειρηματίες να κάνουν πλέον λόγο για επερχόμενα, απανωτά «λουκέτα». Τα χειμερινά εμπορεύματα έχουν μείνει στις κούτες και στα ράφια των καταστημάτων, ενώ για αρκετούς είναι αβέβαιο το εάν θα καταφέρουν να αντέξουν οικονομικά και να εφοδιάσουν τις επιχειρήσεις τους με ανοιξιάτικο εμπόρευμα.

Τσικνοπέμπτη… σαν κανονική Πέμπτη για τη Θεσσαλονίκη, όπως και για όλη την υπόλοιπη χώρα. Ταβέρνες κι εστιατόρια λειτουργούν μόνον με delivery και πακέτο. Βέβαια, όπως φαίνεται οι Θεσσαλονικείς δεν αποθαρρύνονται και τα τηλέφωνα σε γνωστές ταβέρνες της πόλης χτυπούν από νωρίς το πρωί για παραγγελίες. «Ήδη έχουμε δεχτεί αρκετές παραγγελίες. Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο από τις 9:00 το πρωί ενώ έχουμε και προ παραγγελίες που έγιναν από εχθές το βράδυ», περιγράφει στο Thestival υπάλληλος γνωστού ψητοπωλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για προ παραγγελίες δύο ημερών σε κρεοπωλεία, ψητοπωλεία και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο Μιχάλης Επιτροπίδης, γ. γ. Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Τσικνοπέμπτη. «Φαίνεται ότι σήμερα όσοι δουλέψουν με delivery και take away θα πάνε καλά. Έχουμε προ παραγγελίες από προχθές στα κρεοπωλεία, ενώ αντίστοιχη είναι οι εικόνα σε ταβέρνες και ψητοπωλεία. Ευελπιστούμε ότι η σημερινή μέρα θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση», λέει στο Thestival ο κ. Επιτροπίδης.

Ο ίδιος, δεν παραλείπει να πει ότι πολλοί άνοιξαν σήμερα καθώς τέθηκαν «εκτός» από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. «Στη Θεσσαλονίκη, το 40% το επαγγελματιών του κλάδου βγήκαν εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, και το γιατί δεν το ξέρουν ούτε οι λογιστές ακόμα. Είναι κάτι που θα το δούμε. Έτσι, αυτοί οι επαγγελματίες, που ήταν κλειστοί εδώ και τέσσερις μήνες. Άνοιξαν σήμερα, περιμένοντας να δουλέψουν».

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα του η εστίαση να λειτουργήσει και πάλι, «μετά το 15νθήμερο lockdown να μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι, στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς ημιυπαίθριους χώρους, με τους περιορισμούς που είχαμε τον Μάιο του ‘20».

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial