Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγο τα μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε το ελληνικό δημόσιο και εξαρθρώθηκε από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Στο «κόλπο» μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ένας τελωνειακός και ένας λιμενικός. Τα μέλη είχαν στήσει απάτη σε βάρος του δημοσίου για να εισπράττουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων που επιστρέφεται στους αλιείς, χωρίς να αγοράζουν ωστόσο τα καύσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες. Ο ομάδα απαρτίζεται από συνολικά από 17 άτομα, μεταξύ των οποίων αλιείς και ιδιοκτήτες βενζινάδικων, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν οι ρόλοι του λιμενικού και του τελωνειακού που συνεργάζονταν με το κύκλωμα. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών φέρεται να συνεργάζονταν με πρατήρια καυσίμων για την έκδοση εικονικών τιμολογίων μέσω των οποίων παρουσίαζαν καταναλώσεις πετρελαίου σε αλιευτικά σκάφη.

Ο τελωνειακός φέρεται να επιβεβαίωνε ότι τα καύσιμα καταναλώθηκαν, ενώ ο λιμενικός φέρεται πως έδινε τη βεβαίωση πως τα αλιευτικά είναι αξιόπλοα. Η πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. επεκτάθηκαν μάλιστα σε Σέρρες, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε τις εικόνες:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial