Ποιες περιοχές έχουν ζήτηση – Σε τι τιμές κυμαίνονται τα ενοίκια σε περιοχές, που μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν στα…αζήτητα

Μεγάλες …δόξες αρχίζουν να ζουν περιοχές στα δυτικά της πόλης, που μέχρι πρότινος κάθε άλλο παρά δημοφιλείς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Ο λόγος για περιοχές όπως η Χαλάστρα, ο Άγιος Αθανάσιος, το Καλοχώρι, για τις οποίες έχει αρχίσει να καταγράφεται αυξημένη ζήτηση μετά την έναρξη της κατασκευής του Flyover από μισθωτές κατοικιών που ζουν στα ανατολικά της πόλης και εργάζονται στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι λίγοι που εκτιμώντας πως το έργο θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι προβλέπεται (το χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του είναι τέσσερα χρόνια) στρέφονται σε περιοχές εγγύτερα στην εργασία τους προκειμένου να αποφύγουν τον καθημερινό βραχνά της μετακίνησης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στη Voria.gr Κώστας Γεωργάκος, μεσίτης, συνιδρυτής της Georgakos and Parthenon Real Estate, πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, «δεν είναι λίγοι οι μισθωτές κατοικιών που σήμερα ζουν στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και βλέποντας την καθημερινή ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν για να πάνε στη δουλειά τους, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση κατοικίας εγγύτερα στην εργασία τους» σημειώνει ο κ. Γεωργάκος επισημαίνοντας πως πλέον στο μικροσκόπιο των ενδιαφερομένων μπαίνουν και περιοχές που μέχρι πρότινος δεν θα περνούσαν εύκολα από το μυαλό κάποιου για να τις επιλέξει για τόπο κατοικίας. Ο λόγος για τη Σίνδο, το Καλοχώρι, τη Χαλάστρα αλλά και τα Κουφάλια και τον Άγιο Αθανάσιο.

«Διπλό το όφελος…»

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο μια τέτοια μετεγκατάσταση από τα ανατολικά της πόλης στις προαναφερθείσες περιοχές έχει διπλό όφελος γεγονός που δελεάζει τους ενδιαφερόμενους καθώς πετυχαίνουν χαμηλά ενοίκια, ενώ παράλληλα περιορίζουν το καθημερινό κόστος της μετακίνησης.

Στις εν λόγω περιοχές ένα διαμέρισμα 70 έως 80 τμ νοικιάζεται προς 300 ευρώ, ενώ το ενοίκιο για μια μονοκατοικία κυμαίνεται από 400 έως 500 ευρώ, σε επίπεδα δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τον ανατολικό τομέα της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Θεσσαλονικέων που ζουν στα δυτικά ενώ η εργασία τους βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πόλης και σκέφτονται το ενδεχόμενο της μετακόμισης, ωστόσο τα υψηλότερα τιμήματα για την ενοικίαση κατοικίας στην ανατολική πλευρά της πόλης έναντι αυτών που καταβάλουν, φρενάρει την απόφαση τους. Ως δημοφιλέστερες, πάντως, περιοχές για μια ενδεχόμενη μετεγκατάσταση είναι η Χαριλάου, η Πυλαία και η περιοχή της Βούλγαρη. 

Πηγή:voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial