Η λειτουργία τους θα βελτιώσει τις καθημερινές συνθήκες μετακίνησής τους και θα απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover)

Την έναρξη τριών υποστηρικτικών γραμμών express άμεσα (και επιπλέον 2-3 γραμμών σε αμέσως επόμενη φάση), αποφάσισε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΣΕΘ, ως ένα μέτρο προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα βελτιώσει τις καθημερινές συνθήκες μετακίνησής τους και θα απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover).

Οι γραμμές αυτές είναι:

  • Ενίσχυση Λεωφορειακής Γραμμής Νο 45: «Τερματικός Σταθμός Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Κ.Τ.Ε.Λ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ»

Θα διατηρηθεί η υφιστάμενη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45 (express) με εφαρμογή του προγράμματος Ιουνίου/Σεπτεμβρίου (αύξηση έργου κατά 32 συνολικά δρομολόγια). Η υπόψη γραμμή (45) εκτελείται ήδη από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

grammi-45.jpg
  • Λεωφορειακή Γραμμή EXPRESS 1: «Τερματικός Σταθμός ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Ανατολικός Σταθμός περιοχής ΙΚΕΑ» (express)

Η λεωφορειακή γραμμή θα ενώνει τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό ΙΚΕΑ με τον Τερματικό Σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία διαμέσου της οδού Τσιμισκή (κέντρο πόλης) και του εμπορικού κέντρου στην δυτική είσοδο της πόλης (One Salonica).

leof1-Gogpb.jpg
  • Λεωφορειακή Γραμμή EXPRESS 2: «Τερματικός Σταθμός ΕΥΟΣΜΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ»

Η λεωφορειακή γραμμή θα διασχίζει κρίσιμες περιοχές της πόλης εκκινώντας από τον Εύοσμο, εξυπηρετώντας ένα σημαντικό τμήμα των δυτικών συνοικιών διερχόμενο από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα τερματίζει ανατολικά στον τερματικό σταθμό Βούλγαρη. Εκτιμάται ότι η εν λόγω γραμμή θα ελαφρύνει τις ανάγκες για χρήση του ΙΧ οχήματος από πληθυσμιακά κορεσμένες ζώνες.

leof2.jpg

Οι λεωφορειακές γραμμές (2) και (3) θα λειτουργούν για συγκεκριμένες στάσεις κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας 7:00 – 17:00.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα ακριβή χαρακτηριστικά κάθε γραμμής (δρομολόγια, ωράρια) θα ανακοινωθούν άμεσα. Για τις γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16 λεωφορεία.

Έναρξη υλοποίησης:

Η ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής Νο 45 « Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Κ.Τ.Ε.Λ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και οι λεωφορειακές γραμμές (2) και (3) θα ξεκινήσουν άμεσα.

“Για τις χρήσιμες αυτές γραμμές, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στηρίζει, για άλλη μια φορά, το έργο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και αποδεικνύουμε όλοι πόσο σπουδαίο είναι να συνεργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial