Με το χέρι στην κόρνα έφτασαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης δεκαδες οδηγοί ταξί που εναντιώνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί, οι ιδιότητες ταξί εκφράζουν την αντίθεσή τους με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που όπως υποστηρίζουν «τσακίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Οι οδηγοί ταξί ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από την οδό Μιχαήλ Ψελλού μέχρι το ΥΜΑΘ, όπου θα καταθέσουν ψήφισμα για την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο.

«Μετά από κρίση, κορονοιο, πολέμους πάμε να ορθοποδήσουμε και ήρθε η φορολογία»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής» Κλήμης Λεοντιάδης, δήλωσε πως «το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο τσακίζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους μικρομεσαίους. Είναι ένα άδικο νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση ζητά από κάθε ελεύθερο επαγγελματία κοντά στις 3.000 ευρώ. Και αυτό όπως καταλαβαίνετε στα μικρά στρώματα των ελεύθερων επαγγελματιών δεν μπορεί να περάσει» και προσθέτει «Θα έχουμε ξανά χρεωμένους μικρούς ελεύθερος επαγγελματίες. Δέκα χρόνια κρίση, τρια χρόνια με κορονοιο, πολέμους, τώρα πάμε να ορθοποδήσουμε και τώρα έρχονται οι φόροι». Συμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν κι άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει διόρθωση στο νομοσχέδιο.

«Δεν γίνεται η κυβέρνηση είναι αφορολόγητο ίδιο έναν που έχει 1% και έναν που έχει 10 ταξί και να αφήνει ελεύθερες τις εταιρείες», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιπροεδρος του Σωματείου Ηρακλής Μαλίτας

Πηγή: thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial