Αναφορικά με την απόφαση να αναλάβει ιδιωτικός φορέας τη λειτουργία του αυτόματου μετρό (χωρίς οδηγό) στη Θεσσαλονίκη και την τιμή του εισιτηρίου μετακίνησης, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Νίκος Ταχιάος, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Η απόφαση αποσκοπεί αποκλειστικά στην παροχή υψηλού επιπέδου ασφάλειας, αξιοπιστίας και ποιότητας υπηρεσιών» διευκρινίζει ο κ. Ταχιάος για τον ιδιωτικό φορέα που ανέλαβε τη λειτουργία του αυτόματου Μετρό.

Επιπλέον, εξήγησε ότι η τιμή του εισιτηρίου μετακίνησης στο Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι περίπου ίδια με αυτή των εισιτηρίων μετακινήσεων στον ΟΑΣΘ. Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» τόνισε ότι την ευθύνη για το εισιτήριο του Μετρό διατηρεί «ακέραια και αποκλειστικά» το ελληνικό δημόσιο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νίκος Ταχιάος:

Επειδή, με το που ήρθαν στην επικαιρότητα ο διαγωνισμός και ρυθμίσεις που αφορούν στην λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης άναψαν τα αίματα κάποιων, δύο επισημάνσεις:

1. Η απόφαση να είναι ιδιωτικός ο φορέας που θα λειτουργήσει το ΑΥΤΟΜΑΤΟ (driverless) ΜΕΤΡΟ αποσκοπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην παροχή υψηλού επιπέδου ασφάλειας, αξιοπιστίας και ποιότητας υπηρεσιών.

Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Είναι πρακτική που πλέον υιοθετείται σε πολλά μέσα σταθερής τροχιάς.

Τους κανόνες του παιχνιδιού έχει υποδείξει και σε κάθε περίπτωση ρυθμίζει το Υπουργείο Μεταφορών και τις δεσμεύσεις που διέπουν την παροχή των υπηρεσιών και βασίζονται στις ανά τον κόσμο βέλτιστες πρακτικές όντας αδιαπραγμάτευτες, έχει θέσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Ο πήχης έχει μπει πολύ – πολύ ψηλά.

2. Την ευθύνη για το εισιτήριο του μετρό διατηρεί ΑΚΕΡΑΙΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ελληνικό δημόσιο διά του Υπουργείου Μεταφορών. Η τιμή θα διαμορφώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ο ιδιώτης πάροχος λειτουργίας ΔΕΝ έχει την παραμικρή ανάμειξη σε αυτό.

Ο σχεδιασμός αφορά σε συνδυαστικό εισιτήριο, δηλαδή όπως και στην Αθήνα με δυνατότητα μετεπιβιβάσεων μεταξύ μετρό και λεωφορείων και φυσικά εισιτήρια πολλαπλών μετακινήσεων.

Όσο για το πιθανό ύψος του: Μην ακούτε τερατολογίες! Θα εκπλαγώ εάν δω άξια συζήτησης απόκλιση από το σημερινό εισιτήριο του ΟΑΣΘ.

Έρχονται οικονομικές, ασφαλείς, αξιόπιστες και ποιοτικές μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη!

Όλα τα άλλα είναι λόγια για να μην αγαπιόμαστε… Εκλογές γαρ!“.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial