“Η κορυφαία εθνική προτεραιότητα είναι η υγεία”, είπε ο περιφερειάρχης – “Τα περιθώρια είναι πλέον οριακά στη Θεσσαλονίκη”

 Η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού είναι επιβεβλημένη, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Thessaloniki Summit, και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα σε αυτή τη φάση πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

   «Η κορυφαία εθνική προτεραιότητα είναι η υγεία», είπε ο περιφερειάρχης και περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως είπε, «τα περιθώρια είναι πλέον οριακά».

   «Η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι επιβεβλημένη. Η προστασία και η ασφάλεια, η υγεία των πολιτών είναι και πρέπει να παραμείνει η κορυφαία προτεραιότητα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

   Σημείωσε, δε, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί τους πολίτες διαδικτυακά, επεκτείνει την τηλεργασία, ενώ «δίνει τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, στην πρώτη γραμμή και στην υγεία και στην οικονομία».

   Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια κατευθύνει, από ευρωπαϊκούς πόρους, ογδόντα εκατομμύρια ευρώ στην υποστήριξη του ΕΣΥ και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ενώ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την εκπόνηση ενός σχεδίου «διάσωσης της οικονομίας», ένα πακέτο ελαφρύνσεων φορολογικών ασφαλιστικών, μέτρων, κινήτρων και πόρων για αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

   «Παράλληλα -σήμερα είναι η πρώτη φορά που το αναφέρω αυτό- βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, στην τελική ευθεία σε ότι αφορά την επέκταση και το 2021 του πλαισίου της ΕΕ για τις έκτακτες δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, δηλαδή, του ευρωπαϊκού πλαισίου που μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα “Διέξοδος”, των εκατόν πενήντα εκατομμυρίων ευρώ για τις τοπικές μας επιχειρήσεις. Είναι από τα πρώτα ζητήματα που έθεσα ως πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής των Περιφερειών», πρόσθεσε.

   Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ακόμη ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΣΒΕ για την εκπόνηση ενός προγράμματος στήριξης της βιομηχανίας και σημείωσε ότι, εκ των πραγμάτων, η πανδημία άλλαξε προτεραιότητες, αλλά το σχέδιο του «για την Κεντρική Μακεδονία του 2030 δεν πάει πίσω», καθώς ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί «χίλια μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα» σε όλους τους τομείς.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial