Πόσο θα σας κοστίσει μια τετραήμερη απόδραση τα Χριστούγεννα – Πώς διαμορφώνονται οι πληρότητες

Μπορεί να μας χωρίζουν λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες από τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι Έλληνες να φημίζονται για τις αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τις προκρατήσεις σε ξενοδοχεία και Airbnb, φέτος οι προετοιμασίες ξεκίνησαν νωρίτερα, με αποτέλεσμα ορισμένοι χειμερινοί προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας να είναι, ήδη, sold out.   

Κάποιοι προορισμοί φαίνεται πως θα βουλιάξουν, με συνέπεια οι επισκέπτες τους μη βρίσκοντας κατάλυμα στην περιοχή που αρχικά τους ενδιέφερε να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.

Στις υψηλές πληρότητες συντείνει το γεγονός πως δεν είναι λίγοι οι ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί που δεν διαθέτουν ικανοποιητικό αριθμό κλινών προκειμένου να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Το αποτέλεσμα είναι τα καταλύματα να εξαντλούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράλληλα να εκτινάσσονται οι τιμές εκπλήσσοντας συχνά δυσάρεστα τους εν δυνάμει εκδρομείς που νιώθουν αίφνης πως θα έπρεπε να είναι …Κροίσοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις άκρως υψηλές χριστουγεννιάτικες τιμές.

Τα αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό συνεχίζονται

Τα αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, στον απόηχο του καλοκαιριού φαίνεται να συνεχίζονται καθώς μετά το άκρως θετικό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου τώρα την τιμητική τους έχουν οι χειμερινοί προορισμοί, που αποτελούν την ιδανικότερη λύση για σύντομες αποδράσεις. Η χειμερινή σεζόν, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, διαρκεί από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τα μέσα – τέλη Φεβρουαρίου, με την περίοδο των Χριστουγέννων να είναι η πλέον δημοφιλής.

Όπως λένε εκπρόσωποι του τουρισμού «φέτος, ο προγραμματισμός για τις διακοπές των Χριστουγέννων έγινε από νωρίς με τους περισσότερους να επιλέγουν το διάστημα  22 έως 26 Δεκεμβρίου, αν και μερικοί αναμένεται να  επιστρέψουν στη βάση τους με τη νέα χρονιά».

Οι προκρατήσεις

Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις στη Φλώρινα, με αποτέλεσμα όσοι αναζητούν κατάλυμα για τις ημέρες των Χριστουγέννων να στρέφονται σε άλλους προορισμούς όπως το Νυμφαίο, όπου η πληρότητα είναι στο 98% (οι τιμές για ένα τετραήμερο είναι στα 700 ευρώ) στην Πτολεμαΐδα, ή στο Αμύνταιο.

Στον Άγιο Αθανάσιο η πληρότητα είναι στο 90% με τις τιμές να ξεκινούν για ένα τετραήμερο σε ξενώνα από 520 ευρώ και να φτάνουν στα 2.800 σε σαλέ 5 υπνοδωματίων.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται και στην Έδεσσα με 98%, αλλά και στη Βέροια με 95%. Το κόστος σε ξενώνα για τέσσερις διανυκτερεύσεις αγγίζει τα 360 ευρώ ενώ σε τετραστερο ξενοδοχείο τα 550 ευρώ.

Στα Γρεβενά η πληρότητα διαμορφώνεται σε 92% με το κόστος τεσσάρων διανυκτερεύσεων να ξεκινά από 219 ευρώ σε ξενώνα και να φτάνει στις 4.600 ευρώ(!) για σαλέ που μπορεί να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα.

Στη γραφική Καστοριά δεν υπάρχει κατάλυμα ούτε για δείγμα με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να στρέφονται στο Νυμφαίο, ή στο Σιδηροχώρι, σε απόσταση 8,5 χλμ. από την Καστοριά.

Στην Ήπειρο και τη Μαγνησία

Στο Μέτσοβο, η πληρότητα είναι στο 93% με το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων να κυμαίνεται από 630 έως 780 ευρώ για δωμάτιο σε ξενώνα.

Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, ενώ καταγράφουν υψηλή επισκεψιμότητα σε όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 97% για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το κόστος για ένα τετραήμερο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων κυμαίνεται στα 770 ευρώ, ενώ σε πολυτελές διαμέρισμα, 450 μέτρα από το κέντρο της πόλης, φτάνει στα 2.800 ευρώ (!).

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας. Στη Μακρινίτσα, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 70% με το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 328 σε ξενώνα έως 2.300 ευρώ σε μονοκατοικία 4 δωματίων. Στο 58% είναι η πληρότητα στην Πορταριά, στη Βυζίτσα στο 53% και στις Μηλιές στο 40%.

8.200 ευρώ για τέσσερα βράδια στην Αράχωβα

Στη δημοφιλή Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων  ξεκινούν από 73% στα περιφερειακά καταλύματα και αγγίζουν το 81% στο κέντρο του χωριού. Το συνολικό κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα σε πολυτελές σαλέ, 4 δωματίων, μπορεί να φτάσει τις 8.200 ευρώ, ενώ σε ξενώνα τα 600 ευρώ.

Πηγή:voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial