Καθυστερήσεις ακόμα και μέχρι τις 15 Μαΐου θα δουν ορισμένοι δικαιούχοι του Market Pass. Ποιοι δεν έχουν πληρωθεί.

Οι πληρωμές του Market Pass έχουν αρχίσει και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δει τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Όμως, είναι και εκείνοι που θα έχουν καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων και για αυτό τους ενημερώνει έτσι κι αλλιώς το ίδιο το σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις αφορούν όσους έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα στο κινητό. Αν διαβάσετε προσεκτικά στο μήνυμα που βγάζει η πλατφόρμα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που η πληρωμή θα αποσταλεί από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η επεξεργασία της ενδεχομένως να διαρκέσει έως και 10 εργάσιμες ημέρες. Για να δείτε σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία, θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr και να ενημερώνεστε για την πορεία του αιτήματος. Το μήνυμα της πληρωμής της δεύτερης δόσης θα γράφει:

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Όταν πλέον πιστωθούν τα χρήματα θα φαίνεται το παρακάτω μήνυμα:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του Market Pass

Οι επόμενες πληρωμές για όσους έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα στο κινητό θα γίνουν:

  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο,
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο

Όσοι έχουν επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πληρωθούν τον Μάιο για το τελευταίο τρίμηνο που καλύπτει το έκτακτο επίδομα και δεν θα δουν άλλη πληρωμή.

Πού χρησιμοποιούμε το Market Pass

  • Παντοπωλεία
  • Σούπερ μάρκετ (όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τρόφιμα)
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Τι ισχύει με το Market Pass και τις λαϊκές αγορές

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα Market Pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του Market Pass, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Σημειώνεται πως δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023.

Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Πηγή: ieidiseis.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial