Εγκλωβισμένοι για ώρες ή και για μέρες στα αεροδρόμια της Ευρώπης κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες επιβάτες από τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων σε Βρετανία και Ιταλία που επηρέασαν τη λειτουργία και άλλων αεροδρομίων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Χιλιάδες επιβάτες πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα, με κάποιους να κοιμούνται και να τρώνε στα πατώματα των αεροδρομίων και άλλους να μένουν για ώρες μέσα στα αεροσκάφη μετά το μπλακ αουτ στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας σε Βρετανία και Ιταλία.

Το τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των σχεδίων πτήσεων, με αποτέλεσμα ο σχετικός χειρισμός να πρέπει να γίνεται χειροκίνητα.

Ακολούθησε το χάος. Χιλιάδες επιβάτες σε δρομολόγια από και προς τη Μεγάλη Βρετανία κόλλησαν στα αεροδρόμια. Η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς ακολούθησε αντίστοιχο πρόβλημα στην Ιταλία.

Η αποκατάσταση της λειτουργίας και η υπόσχεση ότι θα υπάρξει διερεύνηση για το τι προκάλεσε το πρόβλημα δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με το cnn.gr, όσοι ταξιδεύουν από το Χίθροου την Τρίτη ενημερώθηκαν ότι πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρία για να μάθουν αν θα ταξιδέψουν σήμερα ενώ την ίδια συμβουλή έδωσαν και οι ιθύνοντες στο Γκάτγουικ και το Λούτον, αλλά και οι αεροπορικές εταιρίες.

Η ειδική σε θέματα αεροπλοίας Σάλι Γκέθιν μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν για μέρες. «Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ένα μεγάλο πονοκέφαλο καθώς πρέπει να φροντίζουν τους επιβάτες και να επαναφέρουν το πρόγραμμα. Κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν για μέρες».

Η οργή των επιβατών μεγάλη. Η Σερένα Χάμιλτον είχε ιατρικό ραντεβού για να ελέγξουν οι γιατροί την πορεία της υγείας της μετά από μεταμόσχευση που υποβλήθηκε ενώ o δημοσιογράφος Ρόρι Ντόλαρντ είπε ότι η οικογένειά του κινδυνεύει να μείνει στη Γαλλία για έξι μέρες περιμένοντας την επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Για αδιαφορία κατηγορεί τους ιθύνοντες στο Χίθροου η Λουντμίλα Χριστόβα που θα πετούσε για Βουλγαρία για το γάμο της ανιψιάς της, αλλά είδε την πτήση της να ακυρώνεται. «Ήταν αγενείς, μας είπαν να φύγουμε. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση».

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial