Μία 25χρονη δώρισε κρυφά στον πατέρα της το νεφρό της, χαρίζοντάς του μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

Το συγκινητικό περιστατικό διαδραματίστηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Ο Τζον Ιβανόφσκι έπασχε από μια μορφή νεφροπάθειας. Στήριζε τη ζωή του σε μηχάνημα αιμοκάθαρσης κάθε δύο ημέρες, για περίπου πέντε ώρες κάθε φορά.

Όταν η 25χρονη κόρη του Ντιλέιν, του ζήτησε να την αφήσει να δωρίσει το νεφρό της για να βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής του, εκείνος αρνήθηκε πεισματικά.

«Έλεγα “είσαι πολύ νέος, έχεις ζήσει πολύ καιρό και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος”», υπογράμμισε ο 60χρονος πατέρας στο τοπικό κανάλι KMOV.

Ωστόσο, η επιμονή της 25χρονης ήταν πολύ μεγάλη και έτσι ξεκίνησε κρυφά τη διαδικασία δωρεάς, επικοινωνώντας με τον γιατρό του πατέρα της του και μόλις εκείνος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για τη μεταμόσχευση, άρχισαν να της κάνουν εξετάσεις για να βεβαιωθούν ότι ήταν συμβατή.

«Είπα “θα το κάνω. Δεν με νοιάζει πόσο θυμωμένος είναι μαζί μου. Δεν με νοιάζει αν με πετάξει έξω από το σπίτι ή αν με μισεί ή αν δεν μου πει λέξη για το υπόλοιπο της ζωής μου”», επεσήμανε η 25χρονη στο ABC News και πρόσθεσε «τουλάχιστον θα ζει μια καλή ζωή και δεν θα είναι συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα».

Μετά την επέμβαση, την επόμενη μέρα, η κόρη πέρασε την πόρτα του δωματίου του στο νοσοκομείο και η συγκινητική στιγμή βιντεοσκοπήθηκε και δημοσιεύτηκε στο TikTok από την Delayne, που έδειχνε τον πατέρα της σε απόλυτο σοκ, σημειώνοντας «ω, Θεέ μου, με δουλεύεις. Το ήξερα ότι κάτι σκαρώνει».

Οι αντιρρήσεις του πατέρα οφείλονταν εν μέρει σε μια τραγωδία που πέρασε η οικογένειά του, όταν ο γιος του πέθανε, πριν από 16 χρόνια, από νευροβλάστωμα, ένα είδος καρκίνου, τόνισε το ABC News, αλλά ένας γιατρός ανέφερε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία ενός ζωντανού δότη από το να κρατήσει όλα τα όργανά του.

Η 25χρονη κόρη ανάρτησε το συγκλονιστικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ελπίδα να συγκεντρώσει χρήματα για την κάλυψη της μεταμόσχευσης.

Ζήτησε 6.000 δολάρια, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης και μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 10.000 δολάρια.

Οι ενστάσεις που είχε αρχικά ο πατέρας έχουν εξαφανιστεί τώρα που δεν χρειάζεται πλέον για να κάνει αιμοκάθαρση και κατέληξε στο ABC News «δεν θα άλλαζα τίποτα. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial