Η «Μάγια» όπως είναι το όνομα του ζώου, συμπλήρωσε την 100ή της μέρα και είναι καλά στην υγεία της – ΒΙΝΤΕΟ
Ένα επιστημονικό «άλμα» έλαβε χώρα στο Πεκίνο, καθώς Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη πολική λύκαινα που γεννήθηκε με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, ανοίγοντας νέους δρόμους στην βιοτεχνολογίας.
Η «Μάγια» όπως είναι το όνομα του ζώου, συμπλήρωσε την 100ή της μέρα και είναι καλά στην υγεία της. Η εταιρεία Sinogene Biotechnology, η οποία πραγματοποίησε την διαδικασία, σύμφωνα με το ieidhseis.gr, ανέφερε ότι το κύτταρο δότη του κλωνοποιημένου θηλυκού λύκου προήλθε από δείγμα δέρματος άγριου θηλυκού πολικού λύκου, ενώ τον ρόλο της «παρένθετης» μητέρας έπαιξε ένας σκύλος, ράτσας Μπιγκλ.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να παράγουν 85 έμβρυα που μεταφέρθηκαν στις μήτρες επτά θηλυκών σκύλων πριν από τη φάση της κλωνοποίησης του πολικού λύκου.
«Τα κύτταρα του λύκου τοποθετήθηκαν στα ωοκύτταρα του σκύλου και αναπαρήχθησαν με την τεχνολογία κλωνοποίησης. Η κλωνοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση απειλούμενων και σπάνιων ειδών. Ο νεογέννητος (κλωνοποιημένος) λύκος έχει το ίδιο γονιδίωμα με τον αυθεντικό λύκο, αλλά ο κλωνοποιημένος λύκος δεν έχει ζήσιε με άλλους λύκους παρά μόνο με σκύλους», ανέφερε ο Χι Τζενγμινγκ, αντιπρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Εργαστηρίου για τα Ζώα.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο που είχε χρησιμοποιηθεί για την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, το 1996, με του κινέζους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η τεχνολογία κλωνοποίησης είναι μια καλή επιλογή για την προστασία των απειλούμενων άγριων ζώων.
Πηγή: parallaximag.gr