Τέλος βάζει το Netflix στην κοινή χρήση κωδικών.

Τέλος το μοίρασμα κωδικών πρόσβασης από το Netflix. Μπορεί η δημοφιλής πλατφόρμα Streaming να έκανε τα στραβά μάτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τελικά φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στο μοίρασμα κωδικών, καθώς σημειώνει απώλειες εσόδων.

Σύμφωνα με το theverge.com, το Netflix αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για το πώς θα καταστείλει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

Εάν ο συνδρομητής έχει το πρόγραμμα Netflix Standard που κοστίζει 15,49 δολάρια ανά μήνα, τότε θα έχει την επιλογή να προσθέσει ένα επιπλέον μέλος που μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία εκτός του νοικοκυριού για 7,99 $ επιπλέον κάθε μήνα.

Όποιος πληρώνει για το πακέτο Netflix Premium με περιεχόμενο σε ανάλυση 4K έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έως και δύο επιπλέον μέλη, αλλά το καθένα θα κοστίζει άλλα 7,99 δολάρια.

Όσοι συνδρομητές έχουν τις πιο φτηνές συνδρομές, 6,99 δολάρια και 9,99 δολάρια δεν έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν μέλη.

Ήδη άρχισαν να καταφτάνουν στους συνδρομητές τα πρώτα mail τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων «Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου».

Πώς θα ελέγχει το Netflix το «μοίρασμα» κωδικών

Το Netflix δεν έχει πει ακόμα πως σκοπεύει να ελέγξει την ταυτότητα ή τους λογαριασμούς των συνδρομητών.

Τα νέα θα παραδοθούν με email στους πελάτες τους που θα εξηγούν τις πολιτικές κοινής χρήσης και τις νέες δυνατότητες.

Αυτό που ξέρουμε έως τώρα, ο χώρος του κάθε συνδρομητή, το νοικοκυριό του, σύμφωνα με την εταιρεία, εντοπίζεται από μια διεύθυνση ΙΡ που χρησιμοποιεί η συσκευή την υπηρεσία Netflix.

Αυτή η τοποθεσία μπορεί να επαληθευτεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σε μια τηλεόραση ή μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε μια τηλεόραση, επιλέγοντας να επιβεβαιώσετε ή να ενημερώσετε το νοικοκυριό σας και να απαντήσετε σε έναν σύνδεσμο επαλήθευσης που αποστέλλεται στη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου που αναφέρεται στα στοιχεία που χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε τον λογαριασμό σας στην υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «ένας λογαριασμός Netflix προορίζεται για χρήση από ένα νοικοκυριό. Όλοι όσοι ζουν σε αυτό το νοικοκυριό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Netflix όπου κι αν βρίσκονται –στο σπίτι, εν κινήσει, σε διακοπές– και να επωφεληθούν από νέες δυνατότητες όπως το Transfer Profile και η Manage Access and Devices.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα μέλη μας έχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε πολλά σε μια μεγάλη ποικιλία νέων ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων – επομένως ανεξάρτητα από το γούστο, τη διάθεση ή τη γλώσσα σας και με όποιον παρακολουθείτε, υπάρχει πάντα κάτι ικανοποιητικό να παρακολουθήσετε στο Netflix».

Θα υπάρχουν επίσης νέες λειτουργίες που θα βοηθούν τους χρήστες να βλέπουν ποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό τους και θα διασφαλίζουν ότι οποιοσδήποτε δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση θα αποκλείεται.

Οι κανόνες θα εξακολουθούν να επιτρέπουν στους χρήστες να επωφελούνται πλήρως από την πλατφόρμα ροής όταν βρίσκονται σε διακοπές ή όταν βρίσκονται έξω – αλλά μόνο για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Ως προς το επιχείρημα της εταιρείας για ποιον λόγο σταματά την κοινή χρήση κωδικών, είναι πως η πτώση των εσόδων της, την εμποδίζει να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο που επιζητούν οι πιστοί συνδρομητές της.

Πηγή: ieidiseis.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial