Ο φρουρός, που φέρεται να δούλευε για ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και είναι περίπου 60 ετών πήγαινε πρώτη μέρα στη νέα του δουλειά και τα έκανε μαντάρα… Ο πίνακας, ο οποίος ήταν δανεικός από την Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα, υπέστη ζημιά από τον φύλακα αφού λέγεται ότι βαρέθηκε

Πηγή: Unsplash

Θα μπορούσε να είναι σενάριο από κωμική ταινία με πρωταγωνιστή τον Mr. Bean, αλλά, δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ενας σεκιούριτι που έπιασε δουλειά σε ρωσική γκαλερί, στην πρώτη του κιόλας μέρα, επειδή βαριόταν κατέστρεψε έναν πίνακα που κοστολογείται στο ένα εκατομμύριο ευρώ!

Το έγκλημα κατά της τέχνης διεπράχθη στο Γεκατερινμπούργκ, όπου ο σεκιουριτάς πήρε ένα στιλό και ζωγράφισε μάτια στον πίνακα «τρεις φιγούρες» (1932-1934) της ζωγράφου Αννα Λεπόρσκαγια, ο οποίος εκίθετο στο Κέντρο Γέλτσιν. Ο φρουρός, που φέρεται να δούλευε για ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και είναι περίπου 60 ετών πήγαινε πρώτη μέρα στη νέα του δουλειά και τα έκανε μαντάρα… Ο πίνακας, ο οποίος ήταν δανεικός από την Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα, υπέστη ζημιά από τον φύλακα αφού είπε ότι βαρέθηκε και ήθελε να «σκοτώσει» την ώρα του… Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, απολύθηκε.

Στη συνέχεια, το έργο στάλθηκε στην γκαλερί της Μόσχας την επόμενη μέρα και επιθεωρήθηκε από εξιδεικευμένο προσωπικό που επεξεργάζεται και διορθώνει έργα τέχνης. Η Αστυνομία έχει ανοίξει τώρα έρευνα για βανδαλισμό. Ευτυχώς, ο πίνακας αποκαθίσταται και η ζημιά, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα αποκατάστασης στην Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov, μπορεί να εξαλειφθεί χωρίς μακροπρόθεσμη ζημία στο έργο τέχνης.

Η ζημιά στον πίνακα και το κόστος της αποκατάστασης έχει υπολογιστεί σε 3.000 ευρώ. Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει ο πίνακας, αλλά ήταν ασφαλισμένος στην ασφαλιστική εταιρεία Alfa για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: Reader.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial