Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ έδωσε ο Αντώνης Κανάκης κατά τη διάρκεια του Ράδιο Αρβύλα.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Έρχεται ένας συνεργάτης εχθές το βράδυ και ενώ μιλάμε όλοι μαζί, μας διακόπτει για να μας διαβάσει μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Όσο διαβάζει ένας συνεργάτης μας αυτή την ανακοίνωση έχω δεν πιστεύω στα αφτιά που ακούω. Όταν τελειώνει το διάβασμα, του λέω κατά λέξη: “Σοβαρά τώρα ή μου κάνεις πλάκα;”.

Παίρνει τον λόγο ο Χρήστος και μου λέει, “γιατί τι περίμενες; Ότι θα βγάλουν ανακοίνωση για τον Πορτοσάλτε και για όλα αυτά;”. Απαντάω με τεράστια αφέλεια, όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, ναι. Μεσολαβούν δυο δευτερόλεπτα που δεν μιλάει κανένας και ήταν η πρώτη φορά, μετά από τόσες μέρες, που ξέσπασε όλη η ομάδα σε γέλια. Αρχίσαμε όλοι να γελάμε.

Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση και όχι δεν έβγαλε ανακοίνωση για πολλά πράγματα που έχουν γίνει τόσα χρόνια, πολλά αίσχη που έχουν γίνει από τον δημοσιογραφικό κόσμο, δεν έβγαλε ανακοίνωση με τα νέα ήθη και έθιμα τις δημοσιογραφίας που κατασκευάζονται συνειδητά ψέματα και τα fake news είναι πλέον το σίγουρο.

Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την εθνική τραγωδία και για τις ευθύνες που μπορεί να έχουνε οι πολιτικές εξουσίες, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την προσβολή που έχουν δεχτεί τα θύματα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι αντί να ερευνούν τις ευθύνες τις πολιτείας για αυτό που έγινε, προσπαθούν να καλύψουν την εξουσία. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για προτροπές που ακούστηκαν από δημοσιογράφους προς την κυβέρνηση, ότι πρέπει να συμψηφίσουν θύματα από το Μάτι με θύματα από τα Τέμπη για να βγει κερδισμένη η κυβέρνηση, δεν έβγαλαν ανακοίνωση για δημοσιογράφους που είπαν ότι τα θύματα είναι θυσίες για να γίνουν καλύτερα οι δρόμοι και τα τρένα, δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τίποτα από όλα αυτά.

Η πρώτη ανακοίνωση που σκέφτηκε να βγάλει η ΕΣΗΕΑ μετά την απίστευτη εθνική τραγωδία είχε να κάνει με τις χιουμοριστικές εκπομπές. Αυτή είναι η ένωση συντακτών στην Ελλάδα του 2023 και η γραμμή που δόθηκε σήμερα. Πω πω Θεέ μου».

«Βγήκαμε στην πρώτη εκπομπή και θυμάστε πως ξεκινήσαμε την τοποθέτηση για τους δημοσιογράφους. Είναι τόσο λαϊκιστές, τόσο χυδαίοι που πάνε να τα γυρίσουν! Βγήκαμε στην πρώτη εκπομπή και ξεκινήσαμε την τοποθέτηση για τους δημοσιογράφους λέγοντας πως «λυπούμαστε πάρα πολύ που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι γίνονται η αιτία για να πάρει η μπάλα πολλούς δημοσιογράφους – κυρίως στα έντυπα και τα διαδικτυακά μέσα – που κάνουν πολύ σοβαρά και πολύ καλά τη δουλειά τους. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που είπαμε πριν ξεκινήσουμε την όποια τοποθέτηση μας για τη δημοσιογραφία», πρόσθεσε ο Αντώνης Κανάκης.

Πηγή: tlife.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial