Την πινακίδα «Ρ-40» θα συναντούν πλέον όσοι επιχειρούν να σταθμεύσουν επί της οδού Φλέμινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο κεντρικός δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στο τμήμα  από την οδό Δελφών έως την οδό Βασ. Όλγας.

Η πρόταση έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τελική έγκριση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από πληθώρα παραπόνων που δέχθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την παραβατικότητα της στάθμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.  

Σύμφωνα με τον δήμο, «το πλάτος της οδού, μόλις 5,20 έως 5,40μ. επιτρέπει την παράλληλη στάθμευση των οχημάτων στην μία πλευρά και την επαρκή διέλευση των οχημάτων από μία λωρίδα (κάθοδο προς την Βασ. Όλγας).

Παρ’ όλα αυτά και ενώ υπάρχει εξοχή στάθμευσης στο ύψος της Όλγας από την πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών, τα οχήματα σε κάποια σημεία σταθμεύουν από την απέναντι πλευρά με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και κυρίως απορριμματοφόρων και μεγάλων φορτηγών».

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται η Τροχαία στην περιοχή βεβαιώνοντας παραβάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαπληκτισμοί μεταξύ των κατοίκων και των επιχειρηματιών.  Προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά στην οδό Φλέμινγκ ο δήμος σχεδιάζει να προχωρήσει στην απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων στο τμήμα μεταξύ των οδών Δελφών και Βασ. Όλγας στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών και στην τοποθέτηση πινακίδας Ρ-40 στην αρχή κάθε οικοδομικού τετραγώνου, του τμήματος αυτού.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial