Απόψε θα πραγματοποιηθεί η μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η τηλεμαχία θα περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι – με αλφαβητική σειρά – Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεοπτική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί απόψε και ώρα 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε σχετικό αίτημα που απέστειλαν προς την Επιτροπή οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση και αποφασίστηκε ομόφωνα η προσθήκη μίας επιπλέον θεματικής ενότητας με θέμα τη «Νέα Γενιά».

Ως εκ τούτου η θεματολογία της τηλεοπτικής αναμέτρησης διαμορφώνεται ως εξής:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 2 μ.μ. στο κτήριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial