Νέα στοιχεία μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με τα βασανιστήρια που καταγγέλλει η Εύα Καϊλή ότι υπέστη στα κρατητήρια της βελγικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, κάμερα έχει καταγράψει κάθε λεπτό που βρισκόταν η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής στον χώρο.

ΟΙ 16 ώρες που καταγγέλλει η Εύα Καϊλή ότι πέρασε «με απομόνωση, κρύο, ανοιχτά φώτα και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε», έχουν καταγραφεί λεπτό – λεπτό από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες. Αυτό το υλικό θα εξετάσουν τώρα οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου για να επιβεβαιώσουν ή όχι τις καταγγελίες της κατηγορουμένης ευρωβουλευτού.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή δήλωσε στο Star ότι υπήρχε μια κάμερα ασφαλείας της αστυνομίας που κατέγραφε τα πάντα». Όπως ανέφερε «εμείς θα ζητήσουμε αυτό το ντοκουμέντο να τεθεί στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών που είμαι βέβαιος ότι θα διερευνήσουν αυτήν την υπόθεση».

Ο συνήγορος της ευρωβουλευτού πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «δεν πρόκειται αυτή η συμπεριφορά, που συνιστά βασανιστήριο στην καρδιά της Ευρώπης σε βάρος μιας γυναίκας, να μην έχει τις νόμιμες συνέπειες».

Οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια έχουν πάρει διαστάσεις σε δημοσιογραφικούς κύκλους στην Ευρώπη, καθώς ο βασανισμός κρατουμένου θεωρείται σοβαρό αδίκημα.

«Συζητείται πολύ το γεγονός στο Βέλγιο. Στο Βέλγιο είναι σημαντικό θέμα. Προφανώς, δεν ξέρουμε ακόμη αν αυτό επιβεβαιώνεται» επισημαίνει ο Ριστόφ Μεπρτί, διευθυντής της εφημερίδας Le Soir.

Ένας από τους Ιταλούς δικαστές που έχει χειριστεί υποθέσεις κατά της μαφίας σχολίασε το γεγονός ότι η κατηγορoλυμένη ευρωβουλευτής έχει δει μόνο δύο φορές το παιδί της από τις 9 Δεκεμβρίου που έχει συλληφθεί.

«Το να αγκαλιάσει την κόρη της, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαιώμα. Ο σεβασμός στα δικαιώματα διαχωρίζει το κράτος από τη μαφία» τόνισε ο Ιταλός δικαστής Αλφόνσο Σαμπέλα.

Η Εύα Καϊλή, όμως, έχει στραμμένη αυτή τη στιγμή την προσοχή της στον Αντόνιο Παντσέρι Στις μυστικές καταθέσεις του φαίνεται ότι έχει μιλήσει για την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή.

Για το ζήτημα αυτό ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δηλώνει στο Star:

«H κυρία Καϊλή δεν φοβάται τίποτα όσον αφορά στις καταγγελίες του κ. Παντσέρι. Δεν τον γνωρίζει, δεν έχει συνεργαστεί και η προσωπική μου άποψη είναι, προκειμένου να διασώσει τη γυναίκα του και την κόρη του που πηγαίνουν με χειροπέδες στις Βρυξέλλες, θα υπογράψει οτιδήποτε του ζητήσουν. Ακόμα και αν του πούνε «δωροδόκησες τον πρόεδρο ενός κράτους» θα πει «ναι», αρκεί να σωθεί η οικογένεια. Είναι παντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας».

Η κατηγορουμένη ευρωβουλευτής είναι βέβαιο ότι θα κληθεί και για πέμπτη κατάθεση. Θα της ζητηθεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη βαλίτσα με τα μαύρα χρήματα, γιατί έσπευσε να τα εξαφανίσει από το διαμέρισμά της, για τις δραστηριότητες του συντρόφου της, αλλά και να δώσει μία πειστική εξήγηση γιατί μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του Κατάρ.

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial