«Χείρα φιλίας» λέει ότι θα τείνει στο νικητή των εκλογών στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Associated Press, ενώ προσθέτει ότι ελπίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση στην γειτονική χώρα θα «επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση».

Ο πρωθυπουργός λέει ακόμα ότι δεν είναι αφελής και επειδή όπως τονίζει, γνωρίζει πως οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και τις αμυντικές μας ικανότητες».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να ξοδεύω πολύ περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ μου για την Άμυνα. Αλλά δυστυχώς, ζούμε σε μια επισφαλή γειτονιά με μια πολύ μεγαλύτερη χώρα από εμάς που συμπεριφέρεται επιθετικά».

Για το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία ήρθαν πιο κοντά μετά τους σεισμούς, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Είναι κρίμα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να χτυπήσει μια καταστροφή, ούτε είναι γραφτό να ζούμε σε κατάσταση μόνιμης έντασης».

Όμως, τόνισε, ότι οι καλύτεροι δεσμοί απαιτούν τον τερματισμό της πολεμικής ρητορικής από την Τουρκία. «Αν η τουρκική κυβέρνηση λέει κάθε λίγο και λιγάκι ότι θα έρθει νύχτα στα νησιά μας, προφανώς αυτό δεν είναι πολύ ευνοϊκό για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης».

Σχετικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ότι «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση, και κατά προτίμηση χρειαζόμαστε μια μονοκομματική κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το μεταναστευτικό, τονίζοντας: “Θα χτίσουμε τον φράχτη μας στα βόρεια σύνορά μας. Και πάλι, θέλω να το καταστήσω πολύ σαφές: Δεν απολογούμαι γι’ αυτό. Αντιστρέψαμε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε μια πολιτική ανοιχτών θυρών, η οποία οδήγησε στο να επιτρέψει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να περάσουν στην Ελλάδα το 2015. Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial