Αν και διανύουμε την προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης τρέχουν την δική τους κούρσα για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ήδη οι πρώτοι δρομείς άρχισαν να ξεχωρίζουν, αν και είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις.

Ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ως εκ νέου υποψήφιος καλείται να υπερασπιστεί την θητεία του, που για πολλούς όμως ήταν προβληματική αφού δεν κατάφερε να αγγίξει τα μεγάλα προβλήματα ης πόλης που είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η εξωστρέφεια της πόλης που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα έτη. Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο στην διαδικασία στελέχωσης του συνδυασμού του «Ναι στην Θεσσαλονίκη», και ως εν ενεργεία δήμαρχος έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική.

Ο Γιώργος Ορφανός θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά την Δημαρχία, αφού στις εκλογές του 2019 έχασε από τον κ.Ζέρβα την συμμετοχή του στην Β’ Κυριακή. Ο κ. Ορφανός εκφράζει τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αφού προέρχεται από αυτήν, και ενώνει στην πόλη πολλούς κομματικούς φίλους και ιδιαίτερα Καραμανλικούς. Ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε συγκεντρώσεις, αλλά ήδη βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τοπικά στελέχη και ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια του και τον συνδυασμό του «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον».

Ο Σπύρος Πέγκας, ανακοίνωσε από τον Ιανουάριο την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας και αυτός την δυσαρέσκεια του για την θητεία Ζέρβα και υποστηριζόμενος από προοδευτικές δυνάμεις της πόλης. Ο κ. Πέγκας ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού επί θητείας Μπουτάρη και έχει ήδη ανακοινώσει υποψηφίους και συνεχίζει να καταρτίζει το ψηφοδέλτιό του συνδυασμού του «Θεσσαλονίκη για Όλους». Σημαντική είναι η επίσημη στήριξη που του έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, και ακόμη πολλά μέλη της κοινωνίας των πολιτών που έχουν ταχθεί υπέρ του εκφράζοντας και αυτοί την ανάγκη για μία προοδευτική αλλαγή για την πόλη. Ο ίδιος έχει οργανώσει και συνεχίζει να οργανώνει θεματικές εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία, με σκοπό την τελική διαμόρφωση του προγράμματός του.

Ο Στέλιος Αγγελούδης από τον Φεβρουάριο επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέσα από μία εκδήλωση στο Ολύμπιον. Έχει ήδη ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του «Ομάδα για την Θεσσαλονίκη» και προχωράει σε συναντήσεις και εκδηλώσεις. Πολλά μέλη του συνδυασμού του προέρχονται από το κομματικό μητρώο του ΠΑΣΟΚ της πόλης ενώ και ο ίδιος έχει υπηρετήσει σε δημόσιους οργανισμούς σε θέσεις ευθύνης.

Σε αναμονή των αποφάσεων που θα λάβει ο κ. Σακισλόγλου (αναμένεται σύντομα να προβεί σε συνέντευξη τύπου επισημοποίησης της υποψηφιότητάς του), και οι κ.κ. Γάκης, Τζακόπουλος και Τσαβλής, που αποτελούν μία κατηγορία υποψηφίων που ενώ έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα ιδιαίτερη κινητικότητα και δεν έχουν ανακοινώσει ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial