«Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Σήμερα” στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η κάλπη είναι άδεια. Δεν κρατάμε το σκορ του πρώτου αγώνα να μην εγκαταλείψει ο κόσμος την κάλπη για την παραλία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης,

Ζήτησε από τους πολίτες να πάνε ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Θέλουμε ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Δεν θέλουμε μια πλειοψηφία ενός δύο βουλευτών» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Όσο μεγαλύτερη είναι η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη και οι απαιτήσεις» είπε.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό σχήμα που θα σχεδιάζει αν εκλεγεί, είπε πως «κάποιοι από το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί».

«Κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι» σημείωσε αναφερόμενος στα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας και τις τομές που απαιτούνται είπε ότι είναι έτοιμος για αυτές παρά το πολιτικό κόστος. «Όπου οι διοικήσεις είναι τεχνοκρατικές τα νοσοκομεία λειτουργούν σωστά», σημείωσε, τονίζοντας πως θα υπάρχει «σκληρή αξιοκρατία στην επιλογή και συνεχής αξιολόγηση».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι «εφόσον χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα θα το κάνουμε» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει επιβάρυνση για τον πολίτη ο οποίος θα έχει τις υπηρεσίες αυτές δωρεάν.

Δεσμεύθηκε επίσης για 10 χιλιάδες νέες προσλήψεις στην Υγεία.

«Δεν θα είμαι ένας διαχειριστής πρωθυπουργός» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «τετραετία αλμάτων για τη χώρα». «Αυτό σημαίνει και ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες» υπογράμμισε.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial