«Μητέρα των μαχών» χαρακτήρισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου της απλής αναλογικής ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως όποιος τις κερδίσει, θα έχει τον πρώτο λόγο.

«Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες. Το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση»,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως εάν έρθει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έστω και με μισή μονάδα» δεν θα παρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές αλλά θα επιδιώξει συνεργασία είτε με τα κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας», είτε με μεμονωμένους βουλευτές.

«Υπάρχει και μια ιστορία που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει θέματα στις αποστασίες», τόνισε.

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να αναδείξουν πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου όπως είπε να ανοίξει ο δρόμος για πολιτική αλλαγή.

Απέδωσε σε «πανικό» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα 150 ευρώ στους νέους.

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά» τόνισε και πρόσθεσε πως δεν δείχνει σοβαρότητα μια εξαγγελία που γίνεται 10 ημέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, ούτε δίνει την «εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε “σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Δε θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ”, σημείωσε τονίζοντας πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

Πηγή: cnn.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial