Νέες ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα στην αγορά της Καλαμαριάς με νέα κλεισίματα καταστημάτων, αρκετά εκ των οποίων εμπορικές επιχειρήσεις με πολυετή παρουσία στην περιοχή, αλλά και με κινητικότητα για σύντομη επαναμίσθωση κάποιων εξ αυτών.

Η μεγαλύτερη κινητικότητα επί του παρόντος στην αγορά της Καλαμαριάς καταγράφεται στην οδό Μεταμορφώσεως, στο τμήμα-«φιλέτο» μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς και της οδού Πόντου. Το τελευταίο διάστημα έβαλαν λουκέτο δυο καταστήματα με πολυετή δραστηριότητα στην περιοχή, συγκεκριμένα ένα από τα πιο δημοφιλή κατάστημα υποδημάτων της τοπικής αγοράς λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη του και στην απέναντι πλευρά του δρόμου ένα κατάστημα γυναικείων εσωρούχων-νυχτικών, ενώ την ειδοποίηση «Κλείνουμε» έχει σηκώσει στη βιτρίνα του λίγο παραπέρα κατάστημα με είδη διακόσμησης σπιτιού που αποτελεί σήμα-κατατεθέν επί σειρά πολλών ετών λόγω της καλαισθησίας του, ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Ο ίδιος δρόμος αριθμεί άλλα τρία κλειστά καταστήματα: πρώην κατάστημα Origami, κατάστημα γνωστής αλυσίδας φούρνων της πόλης, το οποίο έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι και κατάστημα που παραμένει κλειστό επί σειρά ετών και στο παρελθόν στέγαζε κοσμηματοπωλείο που έχει μεταφερθεί στην Πασσαλίδη, ενώ μετά από πολλούς μήνες απραξίας έχει ξαναμισθωθεί ο χώρος  που στέγαζε παλαιότερα κατάστημα γνωστής αλυσίδας delicatessen και ακόμη παλιότερα κατάστημα δημοφιλούς ελληνικής εταιρείας ένδυσης η οποία πτώχευσε και τώρα λειτουργεί ως κατάστημα αξεσουάρ και ένδυσης.

Αλλαγές καταγράφονται και στην Πασσαλίδη, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Μητροπολίτη Χρυσάνθου μέχρι την Πόντου, όπου έκλεισαν δυο συνεχόμενα μικρά καταστήματα ένδυσης αλλά το ένα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξαναμισθωθεί, ενώ το άλλο που είχε κλείσει προ μερικών μηνών μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο στον ίδιο δρόμο. Ελεύθερο είναι επίσης και κατάστημα στην Πασσαλίδη πολύ κοντά στην Πόντου που μέχρι προ μερικών μηνών πουλούσε παιδική ένδυση. Άλλο μαγαζί που στέγαζε μέχρι πριν λίγους μήνες κατάστημα αθλητικών ειδών που μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου έχει μισθωθεί από άλλη επιχείρηση και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την επαναλειτουργία του.

Όσον αφορά, δε, τον πεζόδρομο (οδός Κομνηνών) στο κεντρικό και πλέον δημοφιλές τμήμα του από τη Μεταμορφώσεως μέχρι την Πασσαλίδη έχει κλείσει κατάστημα που μέχρι πρότινος στέγαζε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κοντά στην Πασσαλίδη, ενώ κλειστό παραμένει επί σειρά πολλών ετών άλλο μαγαζί πιο κάτω στον πεζόδρομο, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως μπουτίκ γυναικείας ένδυσης, ήταν ιδιόκτητο και οι ιδιοκτήτες του δεν θέλουν, σύμφωνα με πληροφορίες να το μισθώσουν σε τρίτους. Στο δε κάτω μέρος του πεζόδρομου, δηλαδή κάτω από την Μεταμορφώσεως έχει αυξηθεί ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων, επί το πλείστον μαγαζιά εστίασης-υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η κίνηση στην αγορά της Καλαμαριάς φέτος, όπως δηλώνει στο GRTimes.gr o Πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Κριτσιάνης, κινείται μεν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα αλλά με πολύ μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος, η ακρίβεια έχει χτυπήσει…ταβάνι και χτυπά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και η χρονιά είναι δύσκολη για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Με εξαίρεση πάντως δυο-τρία από τα προαναφερόμενα μαγαζιά που έκλεισαν τους τελευταίους μήνες και οι ιδιοκτήτες τους ζητούν υπέρογκα μισθώματα, για τα περισσότερα από τα υπόλοιπα, όπως σημειώνει ο κ.Κριτσιάνης, υπάρχει κινητικότητα.

Πηγή: grtimes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial