Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εφαρμόζεται από το πρωί (16/9) το μέτρο ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικών εργαστηριακών τεστ στο δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι διενεργούνται από μέλη εταιρείας φύλαξης (security). Η διαδικασία κατά τη σημερινή πρεμιέρα του μέτρου εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά.

Μικρές καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί. Ώρα κατά την οποία εκκινούν οι διαδικασίες στα ακροατήρια, αλλά η ροή προσέλευσης αποκαταστάθηκε γρήγορα. Στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου στήθηκε εκτάκτως συνεργείο με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού όπου διενεργούνται rapid test για όσους δεν διαθέτουν άλλο έγγραφο.

Τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως θερμομέτρηση, μάσκες και αποστάσεις μεταξύ φυσικών προσώπων, αλλά και αυξημένη κίνηση στους διαδρόμους συνθέτουν -στο μεταξύ- την εικόνα στο εσωτερικό των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα πλήρως επαναλειτουργίας της Διοικητικής, Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης της χώρας.

Θετικά αποτίμησε την εφαρμογή όλων των παραπάνω μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πλήρες άνοιγμα της Δικαιοσύνης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουτσοχήνας, ζήτησε από τις διοικήσεις των Δικαστηρίων να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει χρονικός καταμερισμός των υπό συζήτηση υποθέσεων. Να επιδειχθεί ανοχή λόγω των ελέγχων πιστοποιητικών, βεβαιώσεων που καθυστερούν την προσέλευση συναδέλφων κατά την έναρξη προγραμματισμένων υποθέσεων.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial