Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων γάτων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Νέες ανατριχιαστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα πέντε περιστατικά κακοποίησης με κλωτσιές σε γάτες στην περιοχή «Αριστοτέλης» της Θεσσαλονίκης που αποκάλυψε το GRTimes.gr.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς «Οι Αόρατες Γάτες» απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες της Καλαμαριάς, εθελοντές και μη, να μιλήσουν εάν γνωρίζουν οτιδήποτε για τα παρακάτω ή για οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που αφορά κακοποίηση, θάνατο ή εξαφάνιση γατών στην Καλαμαριά.

«Πλέον οι αναφορές και τα περιστατικά είναι πάρα πολλά!», τονίζει αναλυτικότερα η εν λόγω Ομάδα σε νέα της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίζει: «Ζώα φροντισμένα έχουν βρεθεί χτυπημένα βάναυσα και άλλα βρέθηκαν σκοτωμένα. Υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για:

Δύο οικόσιτα σκυλιά που σκοτώνουν γάτες, τα οποία αφήνονται συνειδητά ελεύθερα από τον κηδεμόνα τους. Έχουν σκοτώσει το τελευταίο 15μερο δύο γατούλες στην περιοχή του γηπέδου Καλαμαριάς. Η τελευταία εντοπίστηκε χθες νεκρή (σ.σ. κεντρική φωτό του άρθρου).

Νεαρό που έχει στην κατοχή του καφέ πίτμπουλ και το εκπαιδεύει- κατά δήλωση του- να σκοτώνει γάτες. Ζει στην περιοχή του Φοίνικα και κινείται πεζός σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς μαζί με τον σκύλο του.

Άτομο-α που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αριστοτέλη και χτυπάνε γάτες. Έχουμε ήδη 2 αποδεδειγμένα περιστατικά με ολική ρήξη ουρήθρας και πολλαπλές κακώσεις στην κοιλιακή χώρα, 2 περιστατικά με σπάσιμο κάτω γνάθου και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και 1 θάνατο μετά από χτύπημα στην κοιλιακή χώρα».

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς «Οι Αόρατες Γάτες» προσθέτει ότι έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις κατά αγνώστων για τις κακοποιήσεις, ενώ επίσης έχει κατατεθεί μήνυση από εθελόντρια κατά του ιδιοκτήτη των δύο σκυλιών (σ.σ. είναι γνωστά τα στοιχεία ταυτότητάς του) και αναζητούνται στοιχεία για τον προαναφερόμενο νεαρό με το Πιτ Μπουλ.

Επίσης, έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς, ο διαδημοτικός Σύλλογος προστασίας αδέσποτων- Συππαζαθ – και όλοι οι εθελοντές του Δήμου Καλαμαριάς. Η Ομάδα παρακαλεί όσους έχουν αναφορές για περιστατικά κακοποίησης ή θανάτωσης να επικοινωνήσουν μαζί της και επισημαίνει: «Θλιβερή διαπίστωση… η Καλαμαριά του Πολιτισμού πρωτοστατεί σε κακοποιήσεις ζώων».

Πηγή: newsbomb.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial