Εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πλήθος περιπτώσεων κλοπών από οικίες διάφορων περιοχών της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης νεαρός 18χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2022 – Μαρτίου 2023, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης με το πρόσχημα πτώσης ρούχων και πετσέτας, είτε με αυτή της διάρρηξης, διέπραξε συνολικά 17 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις αρχές με την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων, ενώ το Μάρτιο του 2023 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και ληστεία, πράξεις για τις οποίες προφυλακίστηκε.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι διέθετε προς πώληση κλοπιμαία, λαμβάνοντας ανάλογο χρηματικό ποσό, σε ενεχυροδανειστήριο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 32χρονου, με υπάλληλο 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial