Πόσο πωλούνται, πού εντοπίζονται – Επενδυτές επιθυμούν να αποκτήσουν παρουσία στη Θεσσαλονίκη  

Η έλλειψη ποιοτικού αποθέματος γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη, ωθεί ολοένα και περισσότερους μεμονωμένους επενδυτές, κατασκευαστές αλλά και funds στην αναζήτηση κτηρίων, κυρίως στην καρδιά της Θεσσαλονίκης ή σε μικρή εγγύτητα από αυτήν, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε γραφεία, τα οποία θα ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Η απόκτηση κτηρίων στην καρδιά της πόλης, που φιλοξενούσαν στο παρελθόν βιοτεχνικούς χώρους ή  διατηρητέα ακίνητα, αποτελεί την πλέον hot επένδυση, την ώρα που τα εν λόγω ακίνητα, που βρίσκονται σε προνομιακές περιοχές, μειώνονται συνεχώς.  

Με τις πολυεθνικές να αναζητούν χώρους χιλιάδων τ.μ. για να δημιουργήσουν τα στρατηγεία τους, η κινητικότητα για την αγορά κτηρίων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σύγχρονους γραφειακούς χώρους που θα πληρούν τις προϋποθέσεις των ενδιαφερομένων, μοιάζει σχεδόν με μονόδρομο. 

Την ίδια ώρα δεν σταματά το ενδιαφέρον για την μετατροπή κτηρίων σε Airbnb, τα οποία αρχίζουν να ζουν εκ νέου μέρες του παρελθόντος, αλλά και σε boutique hotels, καθώς οι τουριστικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να έχουν τέλος.

Στόχος όσων στρέφονται στην αγορά κτηρίων είναι να βρουν ακίνητα σε καλή τιμή, τα οποία θα τα ανακαινίσουν, θα τους αλλάξουν ενδεχομένως χρήση και τελικά θα τα χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν. Σε αρκετές περιπτώσεις τα ανακαινισμένα κτήρια βγαίνουν προς πώληση σε σαφώς σημαντικά υψηλότερη τιμή ή προς μίσθωση.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς ακινήτων, η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για κτήρια αποτυπώνει το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά της Θεσσαλονίκης με χρονικό ορίζοντα ετών.

Ενδεικτικά παραδείγματα

Κάνοντας μια αναζήτησή σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων προκύπτει πως το απόθεμα των κτηρίων, αν και περιορίζεται συνεχώς, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει μια ευρεία γκάμα ακινήτων για όλα τα βαλάντια, αλλά και ευκαιρίες για όσους τις αναζητούν. 

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα κτηρίων που είναι  προς πώληση.

Πενταώροφο κτήριο στην οδό Πτολεμαίων, κατασκευής του 1988, που εκτείνεται σε 530 τμ πωλείται προς 700.000 ευρώ. 

Νεοκλασικό κτήριο, 835 τμ στα Λαδάδικα που κατασκευάστηκε το 1925 πωλείται προς 1,3 εκατ. ευρώ. 

Κτήριο 1.135 τμ, στην Παλιά Παραλία, πωλείται αντί του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1912.

Νεοκλασικό, διατηρητέο κτήριο στην Αντιγονιδών, πωλείται προς 1,5 εκατ. ευρώ. Εκτείνεται σε 1.400 τμ και τέσσερις ορόφους.

Κτήριο 415 τμ στην Κάτω Τούμπα, που αποτελείται από 10 αυτόνομα διαμερίσματα πωλείται προς 1,2 εκατ. ευρώ. 

Διατηρητέο κτήριο στην περιοχή του Διοικητηρίου, που αναπτύσσεται σε 1.300 τμ πωλείται αντί 1,1 εκατ. ευρώ. Το κτήριο είναι του 1931.

Κτήριο στην Άνω Πόλη διαρθρωμένο σε 7 στούντιο, που αναπτύσσεται σε 200 τμ πωλείται προς 350.000 ευρώ. Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1990.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial