Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα και με μηχανική υποστήριξη στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος, που δέχθηκε τσίμπημα οχιάς το απόγευμα της Παρασκευής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής. για να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε από καθηγητή.

Ένας καθηγητής αντιλήφθηκε ότι σε χώρο του σχολείου υπήρχε μια οχιά. Κάλεσε την Πυροσβεστική και από εκεί ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει κάποιον ερπετολόγο.

Το ένα από τα δυο τηλέφωνα που έδωσε η Πυροσβεστική στον καθηγητή ήταν της 39χρονης. Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες.

Η ερπετολόγος στην προσπάθειά της να απομακρύνει το φίδι, εκείνο την τσίμπησε με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ και να καταρρεύσει σε λίγα δευτερόλεπτα. Η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ τη διασωλήνωσε άμεσα και στη συνέχεια η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύεται.

Το σχολείο, που συνέβη το περιστατικό σήμερα θα παραμείνει κλειστό και θα συνεχιστούν οι εργασίες.

Πηγή: gazzetta.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial