Δέσμευση Ζέρβα για 3.000 δέντρα έως την άνοιξη – Ο δήμαρχος βλέπει τα δέντρα ως πηγές κινδύνου αντί για πηγή ζωής, λέει η ομάδα «SOSτε τα δέντρα»

Αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα με αφορμή τις κοπές δέντρων.

Ο Κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε ξανά ότι μέχρι την άνοιξη του 2023 θα έχουν φυτευτεί 3.000 δέντρα στους δρόμους της πόλης.

«Δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χρειάζονται χρόνος, επιμονή, σχέδιο, χρηματοδότηση και πολιτική βούληση» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που σημείωσε ότι η πόλη έχει μια από τις άσχημες αναλογίες τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο και αυτό θέλουν να αλλάξει.

Μάλιστα, σημείωσε ότι τα δέντρα της πόλης έφτασαν στο σημείο να είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών.

Η προσέγγιση της δημοτικής αρχής στο θέμα, δε βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους με την ομάδα «SOSτε τα δέντρα» να παρεμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο και να καταγγέλλει το δήμο για την «εξαφάνιση» 260 δέντρων.

Η Αγγελική Γαβριέλα Σαμψωνίδου, εκπρόσωπος της ομάδας «SOSτε τα δέντρα» άφησε αιχμές ότι ο δήμαρχος βλέπει τα δέντρα ως πηγές κινδύνου αντί για πηγή ζωής.

«Δεν έχουν φυτευθεί καν οι 3.500 κενές δενδροδόχοι» την ώρα που η πόλη χρειάζεται 100.000 δέντρα σημείωσε.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί κατά της κοπής δέντρων αγγίζουν τις 2.300 μαζί με αυτές από την «πρωτοβουλία γειτονιάς πάρκου Κρήτης».

Πηγή: parallaximag.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial