Τη σπείρα συνέδραμε μία γυναίκα, δήθεν οικιακή βοηθός, η οποία είναι η μοναδική που μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί.

Στα ίχνη της σπείρας που με τη συνδρομή μίας γυναίκας, δήθεν οικιακής βοηθού, είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ και  το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ από σπίτι στο κέντρο το 2019 έφτασαν οι αρχές.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, υπηκοότητας Γεωργίας, ηλικίας 39, 52, 27 και 46 ετών (3 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2019, δύο εκ των παραπάνω εισήλθαν χωρίς ίχνη παραβίασης σε διαμέρισμα γυναίκας με τη συνδρομή της 46χρονης μέλους της ομάδας που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 500.000 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και την αξιοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο  διεθνούς συνεργασίας με διωκτικές Αρχές έτερων Ευρωπαϊκών Χωρών και με τον Οργανισμό της EUROPOL.

Κατά την προσέγγιση και τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του τέταρτου μέλους της ομάδας, το οποίο τους παρείχε εν γνώσει του για την τέλεση της έκνομης πράξης.

Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τρία από τα παραπάνω μέλη, ενώ ο 46χρονος μετά την ανακριτική του απολογία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη η 27χρονη, στις 09-09-2023 στους Αμπελόκηπους, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του 5ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης που διατηρήθηκε σε ισχύ με Διάταξη του κ. Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ για τα έτερα δύο μέλη της ομάδας έχει κινηθεί διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial