Η λαϊκή αγορά θα διαθέτει 80 πάγκους – Γίνονται προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της εντός του Ιουνίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργίας της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η αγορά, η οποία θα διαθέτει 80 πάγκους πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών, θα αναπτύσσεται στην οδό Κώττα Ρούλια, έναν παράπλευρο δρόμο της δυτικής εισόδου. Συγκεκριμένα, χωροθετείται μετά το σχολικό συγκρότημα στη συμβολή της οδού Κώττα Ρούλια με την οδό Μαζαράκη, έως την συμβολή της με την οδό Δάφνης.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίασή του να εγκρίνει το μέρος όπου θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά, η οποία θα είναι η πρώτη πανελλαδικά με απογευματινό ωράριο. Στη συνέχεια ανάλογη απόφαση αναμένεται και από το περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής, γίνονται προσπάθειες να προχωρήσουν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της αγοράς τον Ιούνιο. Μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις, θα προκηρυχθούν οι θέσεις των πάγκων, όπου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πωλητές, παραγωγοί και επαγγελματίες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Από τις 12.00 έως τις 18.00 θα λειτουργεί η λαϊκή αγορά

Τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους από τη λαϊκή αγορά το απόγευμα θα έχουν οι καταναλωτές στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Η λαϊκή με τους 80 πάγκους θα αναπτύσσεται επί της Κώττα Ρούλια, σε μήκος περίπου 300 γραμμικών μέτρων. Θα είναι διαμορφωμένη ανά τομείς και ανά προσδιορισμένα πωλούμενα είδη, που θα εκτίθενται από τους πωλητές σε ομοιογενή εκθετήρια πώλησης και εξοπλισμό τον οποίο θα πρέπει να διαθέτουν.

Η ηλεκτροδότηση της περιοχής, όπου θα λειτουργεί η λαϊκή αγορά, θα εξασφαλιστεί με μέριμνα της Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, ενώ οι ειδικοί κάδοι απορριμάτων προς διευκόλυνση των λειτουργικών αναγκών των πωλητών, θα εξασφαλιστούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις. Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, «η λειτουργία της λαϊκής αγοράς θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα προσδώσει, σε συνδυασμό με το εμπορικό κέντρο που λειτουργεί πλησίον της, ένα αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή».

Όπως επισημαίνεται από την αρμόδια διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης, «η λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος δεν θα επηρεαστεί από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, διότι η είσοδός του βρίσκεται επί της οδού Μαζαράκη, ενώ η λαϊκή αγορά προτείνεται να λειτουργεί μετά την περίφραξη του σχολείου, από την πλευρά της οδού Κώττα Ρούλια».

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial