ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: makthes.gr

Του Παναγιώτη Στριλιγκά

Η Τούμπα είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Θεσσαλονίκης αφού μόνη της αποτελεί το 4ο δημοτικό διαμέρισμα το οποίο αριθμεί 70.000-80.000 κατοίκους όσο δηλαδή μια πόλη σαν τα Τρίκαλα, τις Σέρρες ή την Καλαμάτα.

Το ενδιαφέρον όμως του Δήμου για τα προβλήματα της ήταν ελάχιστο τα τελευταία χρόνια. Αν εξαιρέσει κανείς την ανάπλαση που έχει γίνει με το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στην Λαμπράκη και την περιοχή γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, οι υπόλοιπες γειτονιές της έχουν μείνει παραμελημένες με μεγάλο τον κίνδυνο της υποβάθμισής τους.

Η Λαμπράκη που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της Τούμπας και ένας από τους μεγαλύτερους της Θεσσαλονίκης, έχει μεταμορφωθεί ως μια αυτόνομη αγορά της πόλης αλλά δεν έχει βασικές υποδομές για να υποδεχθεί το καταναλωτικό κοινό, όπως παγκάκια, δημόσιες τουαλέτες, και προσβάσιμα πεζοδρόμια για πεζούς και παιδιά. Το κυκλοφοριακό χάος σε συνεχή βάση δεν έχει διορθωθεί ούτε στο ελάχιστο. Η κυκλοφορία των λεωφορείων είναι προβληματική αφού συχνά οι δρόμοι μπλοκάρονται λόγω των διπλοπαρκαρίσματος.

Αν τολμήσουμε να δούμε την Κλεάνθους, την Παπάφη, την Ανατολικής Θράκης και την Βοσπόρου εύκολα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μία διαρκής στασιμότητα στην τοπική αγορά η οποία για να ενισχυθεί θα πρέπει να γίνουν αναπλάσεις στα πεζοδρόμια ώστε οι δρόμοι αυτοί και οι τριγύρω περιοχές να γίνουν πιο φιλικές στους κατοίκους τους.

Μεγάλο είναι και το θέμα της καθαριότητας το οποίο χαρακτηρίζει φυσικά όλη την Θεσσαλονίκη αφού η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι προβληματική και σε πολλές γειτονιές ελλειπής.

Επίσης ο Δήμος είναι παντελώς απών όταν παίζει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, χωρίς καμία συνεισφορά της δημοτικής στυνομίας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οπαδών και των αυτοκινήτων και στην διασφάλιση της ομαλής συνύπαρξης όλων μας. Η δημοτική αστυνομία εξάλλου είναι μόνο για να κόβει κλήσεις!

Ας μην αφήσουμε την επόμενη 5ετία να πάει χαμένη για την Τούμπα μας, για τα σπίτια μας, για την περιουσία μας και για την γειτονιά μας. Ας ελπίσουμε ο επόμενος δήμαρχος που θα προκύψει σε αυτές τις εκλογές να είναι εκείνος που θα δώσει φροντίδα και λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial