Ξεκίνησε από σήμερα (31/3) το πρωί και θα συνεχιστεί την Τρίτη (4/4) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο Τριάδι Θέρμης η αξιέπαινη πρωτοβουλία – δράση, «Χάρισε στο Περιβάλλον το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι σου» την οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο επιχειρηματίας στον κλάδο των φυτωρίων Νίκος Βασιλειάδης, με την καθοριστική συμβολή του δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει τη δενδροφύτευση ανακυκλώσιμων ελάτων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από ιδιώτες και πολίτες κατά την διάρκεια της περασμένης εορταστικής περιόδου.

Τα έλατα αυτά σε βάθος…δεκαετίας θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο ελατόδασος σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον δήμο Θέρμης σε περιοχή δίπλα από το εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στο Τριάδι, ο οποίος στο σύντομο μέλλον αναμένεται να αποτελέσει ένα περιβάλλον αναψυχής για τους επισκέπτες και ταυτόχρονα ένα περιβαλλοντικό πνεύμονα πρασίνου, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Και χώρος αναψυχής και περιβαλλοντικός “πνεύμονας”

«Η δράση της δενδροφύτευσης από τα έλατα που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ξεκίνησε από σήμερα και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 14 έλατα τα οποία και φυτεύσαμε στην περιοχή, εκ των οποίων τα οκτώ προήλθαν από ιδιώτες και τα υπόλοιπα δόθηκαν από το φυτώριό μας, ενώ η δράση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη παρουσία του δημάρχου» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes, o ιδιοκτήτης των φυτωρίων «gardencenter Βασιλειάδη», Νίκος Βασιλειάδης.

«Σκοπός μας είναι» πρόσθεσε, «είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή αναψυχής για τους πολίτες και τους επισκέπτες και ταυτόχρονα έναν περιβαλλοντικός πνεύμονας για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Να σημειωθεί, ότι ο κάθε πολίτης που θα συμμετάσχει στη δράση και θα χαρίσει – δωρίσει το δικό του έλατο, θα μπορεί και να το περιποιείται ο ίδιος προσωπικά, αφού το δέντρο κατά κάποιο τρόπο θα φέρει τη δική του σφραγίδα, αν και ο δήμος έχει προβλέψει να εγκαταστήσει δικό του σύστημα άρδευσης.

Τούτο σημαίνει ότι σε βάθος δεκαετίας θα έχουμε φτιάξει ένα υπέροχο δάσος τόπο αναψυχής, επισκέψιμο και προσβάσιμο για τους πολίτες που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό κέντρο της πόλης.

Να σημειωθεί, ότι η δράση της δενδροφύτευσης θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη (4/4) στις 12 το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της οποίας θα παραβρεθεί και ο εκ των εμπνευστών της συγκεκριμένης κίνησης, δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Πηγή: grtimes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial