Ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας στο «Love it».

Λαγάνα: Φανταστική συνταγή χωρίς μίξερ

Ο σεφ – ζαχαροπλάστης Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει μια εύκολη συνταγή για λαγάνα για να την απολαύσουμε ζεστή και λαχταριστή στο σπίτι μας την Καθαρά Δευτέρα.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί (αν δεν έχουμε αλεύρι για ζυμωτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνολικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 250 ml νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο ή ταχίνι
  • 6 γρ. μαγιά ξηρή

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 50 ml νερό
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά μας (το νερό πρέπει να είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει σφιχτό ζυμάρι.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  • Μετά από μια ώρα περίπου, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας και σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  • Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
  • Αφού περάσει η μισή ώρα και έχει φουσκώσει ελαφρώς το ζυμάρι μας του κάνουμε με τα δάχτυλα μας ακαθόριστες λακκούβες σε όλη την επιφάνεια του.
  • Σε ένα ποτήρι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: ieidiseis.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial