«Οι επιχειρήσεις είναι οντότητες που πρέπει με ενέργειές τους να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Βασίλειος Ψάλτης στην Ρόδο, αισθητικής ανάπλασης και δενδροφύτευσης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος προσωπικού της τράπεζας «οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, σέβονται αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας και εφαρμόζουν δράσεις που ενισχύουν αυτή την αντίληψη. Αυτός είναι ο ορισμός της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης. Αυτές τις αρχές υπηρετεί διαχρονικά με συνέπεια η Alpha Bank».

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζάς μας κ. Βασίλειος Ψάλτης παρουσίασε στη Ρόδο έργο αισθητικής ανάπλασης και δενδροφύτευσης στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού.

Σε μια μοναδική εκδήλωση ο Β. Ψάλτης παρουσίασε στους φορείς του νησιού την απόφαση της Τράπεζάς μας για τη στήριξη της εικόνας της Ρόδου σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο από την Alpha Bank για την αισθητική ανάπλαση κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπιείο και Γεννάδι της Ρόδου.

Κατά μήκος του οδικού άξονα μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δέντρα. Παράλληλα με το έργο αυτό η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά την εκπόνηση μελέτης αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων ενώ υλοποιεί στα σχολεία δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης του νησιού το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην πράξη» συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι του ομίλου αισθανόμαστε υπερήφανοι για κάθε τέτοια πρωτοβουλία της Τράπεζάς μας».

Πηγή: newsit.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial