Δυσανασχετούν εκπρόσωποι του κλάδου για την χρονική επιλογή της επαναλειτουργίας

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα ανοίξει τελικά η εστίαση με χρήση μόνο εξωτερικών χώρων όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα η κυκλοφορία διευρύνεται μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Όλα αυτά κουμπώνουν στο πλαίσιο ανοίγματος του τουρισμού που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, με την πανδημία ωστόσο να καραδοκεί.

Πώς όμως είδαν τις νέες ανακοινώσεις εκπρόσωποι της εστίασης; Είναι ικανοποιημένοι με την επερχόμενη επαναλειτουργία του κλάδου;

«Αιφνιδιαστήκαμε με την ανακοίνωση που έγινε για την εστίαση. Δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν είναι η σωστή χρονική στιγμή να ανοίξουμε την Δεύτερη μέρα του Πάσχα. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που σίγουρα πολλοί θα αντιμετωπίσουν μετά από 6 μήνες που τα μπαρ και εστιατόρια είναι κλειστά. Και δύσκολα θα μπορέσουν να λυθούν σε μια εβδομάδα που έχει πολλές αργίες. Πχ για να φτιαχτεί κάποια βλάβη δύσκολα θα έρθουν τεχνίτες. Και προμήθειες για τα καταστήματα θα πρέπει να πάρουμε από την Μεγάλη Παρασκευή ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε τη Δευτέρα», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Χρήστος Κουδούνης εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου σχολίασε πως δεν γνωρίζουν τους όρους της επαναλειτουργίας αναφορικά πχ με το ωράριο, τις αποστάσεις κλπ. «Δεν ξέρουμε μέχρι ποια ώρα θα δουλεύουμε. Αν πχ η απαγόρευση είναι στις 11 ίσως θα μας πουν να κλείνουμε στις 22.30 και μετά ο κόσμος θα πηγαίνει στις πλατείες. Πολύ φοβάμαι πως θα δούμε ξανά τις ίδιες εικόνες με πέρυσι», σχολίασε.

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση που θα δίνονταν στον κλάδο προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να προμηθευτούν εμπορεύματα για τα καταστήματά τους σχολίασε πως «είχε ανακοινωθεί ότι θα δίνονταν μέσα στον Απρίλη. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τίποτα».

Τέλος σημείωσε πως δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το θέμα των εμβολιασμών ενώ συμπλήρωσε πως είναι αναγκαίο να υπάρχουν τα self tests για τους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial